DOLAR
43,6443
EURO
51,8116
ALTIN
7.089,98
BIST
13.803,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
11°C
Muğla
11°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Çok Bulutlu
13°C
Salı Hafif Yağmurlu
10°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
12°C
Perşembe Yağmurlu
10°C

Grip hastalarının yaptığı en büyük hata: “Virüslerde işe yaramıyor”

Grip hastalarının yaptığı en büyük hata, antibiyotik kullanmaktır. Uzmanlar, “Virüslerde işe yaramaz” uyarısında bulunuyor, ancak hala birçok hasta, grip tedavisinde antibiyotiklere başvuruyor. Bu yanlış yaklaşım, tedavi sürecini olumsuz etkileyebilir ve bağışıklık sistemini zayıflatabilir.

Grip hastalarının yaptığı en büyük hata: “Virüslerde işe yaramıyor”
A+
A-

Şu anda grip vakalarında zirve yaşanıyor, ancak virüs bulaşması durumunda nasıl hareket edilmesi gerektiği konusunda birçok kişi yeterli bilgiye sahip değil. Enfeksiyon önleme uzmanı ve Baş Sağlık Müfettişi Dr. Paweł Grzesiowski, grip hastalarının yapabileceği en büyük hata konusunda uyarılarda bulunuyor. 

fakt’da yer alan habere göre Dr. Paweł Grzesiowski, grip vakalarının havaların soğumasıyla en yüksek seviyeye ulaşacağını ifade ederken gripteki düşüşün ancak mart ayında gerçekleşeceğini belirtti. 

Uzman, bu yılki vaka sayılarının geçen yıla göre 3-4 kat daha fazla olduğunu vurgulayarak, bu artışın sağlık sistemini, özellikle hastane acil servislerini, çocuk ve dahiliye bölümlerini aşırı yükleyebileceğini ifade etti.

Ne yazık ki, grip olan birçok kişi işe gitmeye veya arkadaşlarını ziyaret etmeye devam ediyor, bu da virüsün daha fazla kişiye bulaşmasına ve salgının yayılmasına neden oluyor. 

Bu nedenle, enfeksiyon belirtileri gösteren kişilerin evde kalması büyük önem taşıyor. Testler mevcut olmasına rağmen, birçok kişi bunları yaptırmamayı tercih ediyor, bu da antiviral ilaç reçete edilmesinin önünü tıkıyor. 

Grip hastalarının antibiyotik kullanması ise durumu daha da kötüleştiriyor. Antibiyotikler, virüsler üzerinde etkili olmadığı gibi, mikrobiyomu bozarak bağışıklık sistemini zayıflatıyor. 

Ayrıca, grip hastalarının daha fazla sıvı tüketmesi gerektiği unutuluyor; bu da susuzluğa, böbrek yetmezliğine, kanın koyulaşmasına ve en sonunda tromboza ve felce yol açabilir.

ETİKETLER: