DOLAR
32,6905
EURO
34,8057
ALTIN
2.506,32
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
13°C
Muğla
13°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Güney Kore’de turist çekmek için sıra dışı yöntem

Güney Kore’de turist çekmek için sıra dışı yöntem
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Güney Kore’deki Banwol ve Bakji adaları sakinleri, koronavirüse rağmen daha çok turist çekmek için adaların büyük bir kısmını mor renge boyadı.

Güney Kore’nin güneybatısındaki Shinan ilçesinde yer alan Banwol ve Bakji adalarında, ada sakinleri bölgeye daha çok turist çekmek için sıra dışı bir yönteme başvurdu. Adalardaki yollar, köprüler ve binalar mor renge boyandı.

2015 yılından bu zamana kadar adayı mor renge dönüştürebilmek amacıyla başlatılan projenin maliyetinin 4.8 milyar dolar olduğu açıklandı. Adaya mor giyerek gelen ziyaretçilerden ücret alınmadığı belirtildi.

“Daha çok kişi çekiyoruz”

60 yılı aşkın süredir Bakji adasında yaşayan 79 yaşındaki Shin Deok-im, yerel medyaya yaptığı açıklamada, “Gençler adayı terk ettiğinden beri bizler gibi yaşlı insanların hayatları burada oldukça monoton geçiyor. Gençlerin ve çocukların adamızı ziyaret etmeleri mutlu ediyor. Daha çok kişi çekiyoruz. Hepsi benim torunların gibi” ifadelerini kullandı.

28 bin metrekare çatı leylak rengine boyandı

Seul hükümeti tarafından da desteklenen ve koronavirüs salgınınına rağmen ‘Mor Adalar’ projesiyle birlikte ziyaretçi sayısında artış yaşandığı görüldü. Resmi olarak 2019 yılında faaliyete geçen projede, 487 bini aşkın turistin adayı ziyaret ettiği açıklandı.

Proje kapsamında 28 bin metrekare çatının leylak rengine boyandığı belirtildi. Adanın mimari yapısı dışında restoranlarında gerçekleştirilen mor yemek ve servis uygulaması da turistlerin bölgeye olan ilgisini arttırdı.

“Her sabah baştan aşağıya mor giyiniyorum”

Bakji adasında yaşayan 88 yaşındaki Jung Soon-shim de yaptığı açıklamada, “Her sabah baştan aşağıya mor giyiniyorum. Bunu yapmak beni çok mutlu ediyor’’ ifadelerini kullandı.

Aktur tatil sitesi