DOLAR
32,5043
EURO
34,5855
ALTIN
2.492,70
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
22°C
Muğla
22°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
14°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C

‘Halk mutsuz’ diyen AKP’li isim Erdoğan’ı kızdırdı

‘Halk mutsuz’ diyen AKP’li isim Erdoğan’ı kızdırdı
A+
A-
velux

T24’ün haberine göre; FT’nin Türkiye muhabiri Laura Pitel, muhalefetin giderek seçimleri kazanacağına inandığına ve anketlerin de benzer sonuçlar verdiğine dikkat çekerken, “Çevresi dalkavuklarla çevrili ve sağlığı hakkında söylentiler dolaşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, rota değiştir diyenleri dinlemiyor veya dinleyemiyor” yazdı.

Haber için FT’ye konuşan AKP’den bir isim, parti içinden bir ismin Erdoğan’ın yüzüne ekonominin durumundan halkın mutsuz olduğunu dile getirdiğini; Cumhurbaşkanı’nın da sinirlenerek, “Yalan söylüyorsun. Ben sokağı senden daha iyi bilirim” dediğini aktardı.

Kaynak, “Erdoğan parti ve hükümetteki bazı insanların problemleri abarttığına ikna olmuş durumda” dedi.

Geçmişte AKP’den bakanlık yaptığı belirtilen ancak ismi paylaşılmayan bir başka kişi de, “İç politika, dış politika, ekonomi. Her şey kötüden daha da kötüye gidiyor. Hala işleri değiştirmek için bir şans var. Bunu tek bir kişi yapabilir” değerlendirmesinde bulundu. Bu eski bakanın AKP’nin gittiği yoldan memnun olmadığı, ancak hala partinin içinde olduğu ifade edildi.

Bir hükümet kaynağı da konuyla ilgili değerlendirmesinde, “Cumhurbaşkanı çevresinde güçlü insanlar olmasını sevmiyor. Herkes bunu biliyor. Bu yüzden kimse gerçekleri söylemek istemiyor” ifadelerini kullandı.

Pitel’e gündemi yorumlayan Avrupalı bir diplomat da muhalefetteki olumlu hava ile ilgili olarak, “Hayal görüyorlar. Aklınıza görevi bırakıp giden kaç otokrat geliyor?” diye sordu.

polat-galle