DOLAR
32,3361
EURO
35,2001
ALTIN
2.247,23
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Yağmurlu
14°C
Muğla
14°C
Yağmurlu
Çarşamba Açık
14°C
Perşembe Az Bulutlu
14°C
Cuma Çok Bulutlu
13°C
Cumartesi Az Bulutlu
14°C

“HAVALİMANIMIZIN ADI BODRUM DEĞİL MİLAS BODRUM’DUR”

“HAVALİMANIMIZIN ADI BODRUM DEĞİL MİLAS BODRUM’DUR”
polat-galle

Milas Ticaret ve Sanayi Odası, Milas ilçe sınırları içindeki havalimanının adının resmiyette olduğu gibi “Milas Bodrum Havalimanı” olarak anons edilmesi için bir kez daha THY Genel Müdürlüğüne başvuruda bulundu.

Milas ilçe sınırları içinde yer alan bun karşın Bodrum ilçe sınırına 14, Bodrum ilçe merkezine ise 30 km mesafedeki Milas Bodrum Havalimanın adının THY uçaklarında sadece “Bodrum Havalimanı” olarak anons edilmekte oluşu ve havalimanlarındaki ışıklı uçuş bildirim panolarında da sürekli olarak sadece “Bodrum Havalimanı” yazılmakta oluşu üzerine MİTSO bir kez daha havalimanının adının resmiyette olduğu şekliyle anons edilmesi için THY Genel Müdürlüğüne başvuruda bulundu. MİTSO, 2015 yılında THY Genel Müdürlüğüne aynı gerekçe ile başvuruda bulunmuş, THY de Kabin Hizmetleri Başkanlığı kanalıyla tüm kabin ekiplerine yaptığı duyuruda havalimanın adının Milas Bodrum Havalimanı olarak anons edilmesini istemişti.

THY’nın Milas Bodrum Havalimanına gelen veya giden uçaklarında sık sık havalimanın adının sadece “Bodrum Havalimanı”, gelinen veya gidilen yerin ise Milas ilçe sınırları içinde olmasına rağmen “Bodrum” olarak anons edilmekte olduğunu belirten MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer “Havalimanı Milas ilçesi sınırları içindedir. Uçakların inip kalktığı yer Milas, inip kalktığı havalimanın adı da Milas Bodrum Havalimanıdır. Milaslılar olarak biz bu konuda son derece hassasız. Bodrum bizim kardeş ilçemiz. Bodrum ile bir rekabetimiz söz konusu olamaz. Fakat havalimanının adının resmiyetteki şekliyle Milas Bodrum Havalimanı olarak anons edilmesini istiyoruz. Gelinen veya gidilen yer de sadece Bodrum değildir. Havalimanı Milas ilçe sınırları içinde olduğu için öncelikle Milas’tır, sonrasında Bodrum’dur. Bu konuda anonslarda havalimanının adının resmiyette olduğu şekliyle Milas Bodrum olarak yapılması için bir kez daha THY Genel Müdürlüğüne başvuruda bulunduk” dedi. Reşit Özer, aynı hassasiyeti diğer havayolu şirketlerinden de beklediklerini sözlerine ekledi.

Aktur tatil sitesi