DOLAR
32,4967
EURO
34,5866
ALTIN
2.497,31
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
22°C
Muğla
22°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
14°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
17°C

HAYALLER BEYAZ HAYATLAR SİYAH

Aktur tatil sitesi

Muhakkak haberiniz olmuştur o yüzden fazla detaya girmeyeceğim..

Futbol takımlarımızdan Başakşehir Fransa’nın PSG takımıyla oynadığı karşılaşma da 4.hakem tarafından Başakşehir’in siyahi oyuncularından birine karşı yaptığı ırkçı bir söylem ülkenin gündem konusu oldu…

Öncelikle eyvallah..

Irkçı karşıtı olmak elbette önemli, değerli ve insani bir tepki ama gerçekte öyle miyiz bakalım !!

Her il’de ilçe’de memleketin en pahalı evleri nerde, ana caddeler de değil mi?

Peki insanlar neden oralara daha büyük paralar verip satın alıyorlar veya daha yüksek kiralar verip oturuyorlar?
Üstelik balkonların da bir iki saksı koyacak yer bile ancak varken, doğru dürüst pencereleri bile açılmıyorken, manzara genelde hep beton yığınlarından daireler olduğu halde?

Çünkü gelir düzeyi düşük, onların deyimiyle varoşlarla bir arada oturmak istemiyorlar. O bilindik caddeler de oturup prim yapmak istiyorlar. Gecekondu çoğunun geçmişi aslında ama bunu hatırlamak istemiyorlar, geçmiş hayatlarını hatırlatan insanlardan bu yüzden kaçıyorlar. Bu insanların çoğu birbirlerine selam bile vermiyorlar, yan komşuları kim onu bile bilmiyorlar, kibir, su ve çamur karışımı olmalarına rağmen kimseyi beğenmiyorlar. Kendilerini özel üretim insanlar sanıyorlar, öyle ki daire alırken bile en üst katlarda olmayı tercih ediyorlar..
Peki bu ırkçılık sayılmaz mı?

Hadi bunu geçelim..

Neden yemeklerin çok daha pahalı olduğu, bir fincan kahvenin 20 -30 lira olduğu yerlere gidiyorlar, üstelik sohbetlerinde kahve tadı bile yokken ve masalar da sürekli dedikodu döndüğü halde ?

Oralar da yemekler, içekler daha mı çok lezzetli, öyle olmadığını biliyoruz sanırım. O varoş dedikleri insanların gittikleri yerlerde herşey çok daha lezzetlidir, bunu zaten hepimiz biliyoruzdur..

Peki ara veya arka sokaklardaki küçük işletmeleri neden tercih etmiyorlar ?

Çünkü yan masalarda gariban birileri olabilir, kıyafetlerinden rahatsız olurlar, işçi sınıfından birileri olabilir onlarla aynı ortamda olmak istemezler, ağır parfüm kokuları olmalı, kıyafetler pahalı insanlar ucuz olmalı, tabela kesinlikle storelik olmalı vs vs…

Bu ırkçılık olmuyor mu?

Çalmayan, çırpmayan, kimsenin hakkını yemeyen, merhameti, vicdanı olan bir insanın bir ömür boyu çalışıp bir araya getiremeyeceği paraya arabalar alıyorlar.

Neden ?

Buna sadece bir hobi demek yeterli mi sizce?

Elbette değil…

Kendilerini trafikte dahi özel hissetmek istiyorlar. Herkes onlara hayran hayran baksın, onların arabasını birbirlerine göstersin istiyorlar. Onların dünyasında herşey görsel çünkü, doğal olarakta bütün insanları kendileri gibi sanıyorlar. O araç sahiplerinin arasında, sizce emekçi sınıfından bir komşuları, arkadaşları, dostları var mıdır?

Tabiki yoktur.

Eee bu ırkçılık olmuyor mu?

Çocuklarını kolejlere gönderiyorlar, hemde öyle böyle paralara değil. Orta sınıf aileye mensup bir çocuğun ömür boyu göremeyeceği parayı çocuklarının sadece okullarına harcıyorlar. Sırf çocukları sıradan insanların çocuklarıyla aynı okula gitmesinler diye. Şimdi birileri amaç daha iyi bir eğitim diye düşünebilirler ama onlara yıllardır sınav birincilerinin çoban çocukları olduğunu hatırlatayım..
Demek ki asıl amaç eğitim falan değilmiş !!

Buna ne tür bir ırkçılık diyelim peki?

Hadi bunu da geçelim..

Kendi çocuklarına istedikleri herşeyi alıyorlar, hatta istemediklerini bile. Bunu o kadar çok kontrolsüz ve abartılı yapıyorlar ki, çocukları ne sevgiden anlıyorlar ne saygıdan, çocuklar çocuk dışında herşeye benziyorlar. Sanırsınız çocukları anne babaları sevişerek yapmamışlar, iki bilgisayar sevişip yapmışlar, o kadar ruhsuzlar. Aynı anne babalar, sokakta çöpte ekmek arayan, üstü başı yırtık, sümüklü çocuk gördüler mi tiksinerek bakıyorlar..

Bunun adı ırkçılık değil mi?

Daha çok örnek verebilirim aslında konu ile alakalı ama sanırım yeterli bu kadarı.

Yani ırkçılık öyle sanıldığı gibi sadece siyah beyaz mevzusu değildir. Irkçılık, hayatımızın her alanında var…

velux