DOLAR
32,5418
EURO
34,9429
ALTIN
2.426,49
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
21°C
Muğla
21°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
23°C
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
27°C

Haziran’da otel konaklamaları ve seyahatler nasıl olacak?

Haziran’da otel konaklamaları ve seyahatler nasıl olacak?
02.06.2021
1.207
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Haziran ayına ilişkin kademeli normalleşme tedbirlerini açıkladı. Yeni genelgeye göre otelde rezervasyonu olan kişiler nasıl seyahat edecek? Yabancı turistler için süreç nasıl işleyecek? İşte yanıtı…

Koronavirüs (Covid-19) salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla 14 Nisan 2021 tarihinden bu yana sırasıyla uygulanan kısmi kapanma, tam kapanma ve kademeli normalleşme tedbirleri ile birlikte sosyal izolasyonun artırılması günlük vaka, hasta ve ağır hasta sayılarında ciddi bir düşüş yaşanmasına neden oldu.

Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri 31 Mayıs 2021 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde ele alınarak; Haziran ayı boyunca uygulanacak olan kademeli normalleşme sürecinin ikinci etabı kapsamında aşağıdaki tedbirlerin 1 Haziran 2021 Salı günü saat 05.00’ten itibaren hayata geçirileceği duyuruldu.

İşte bugünden itibaren turizm sektörünü yakından ilgilendiren otel konaklamaları, seyahat ve yabancı turistler için uyulması gereken zorunlu tedbirler şöyle:

  • Hafta içi ve Cumartesi günleri 22.00 – ­05.00 saatleri arasında; Pazar gününün tamamında (Cumartesi günü saat 22.00’den başlayıp Pazar gününün tamamını kapsayacak ve Pazartesi günü saat 05.00’te tamamlanacak şekilde) sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.
  • Yabancılara yönelik sokağa çıkma kısıtlamasına dair muafiyet sadece “turistik faaliyetler” kapsamında geçici/kısa bir süre için ülkemizde bulunan yabancıları kapsayacak.
  • İkamet izinliler, geçici koruma statüsündekiler veya uluslararası koruma başvuru ve statü sahipleri dahil olmak üzere turistik faaliyetler kapsamı dışında ülkemizde bulunan yabancılar sokağa çıkma kısıtlamalarına tabi olacaklar.

Şehirler arası seyahat kısıtlaması:

  • Sadece sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde (Cumartesi günü 22.00’dan Pazartesi 05.00’a kadar) şehirler arası seyahat kısıtlaması uygulanacak.
  • Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayan süre içerisinde (Hafta içi ve Cumartesi günü saat 22.00’a kadar) şehirler arası seyahate ilişkin herhangi bir kısıtlamaya gidilmeyecek.
  • Kısıtlamanın olduğu günlerde şehirler arası seyahatler için ayrıca seyahat izni alınması istenmeyecek, şehirler arası seyahat edileceğini bilet, rezervasyon kodu vb. ile ibraz edilmesi yeterli olacak.
  • Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde zorunlu haller dışında ‘özel araçla‘ şehirler arası seyahate çıkılmayacak. Zorunlu hal bulunan kişiler Seyahat İzin Kurullarından Seyahat İzin Belgesi alarak özel araçlarıyla seyahat edebilecekler.

Konaklama tesislerine dair:

  • Şehirler arası karayolları üzerinde bulunan dinlenme tesisleri (yerleşim sahası içerisinde bulunanlar hariç) ile konaklama tesislerinin (otel, motel, apart otel, pansiyon vb.) içerisinde bulunan yeme-içme yerleri (sadece konaklamalı müşterilerle sınırlı olacak şekilde); aynı masada aynı anda açık alanlarında üç, kapalı alanlarında ise ikiden fazla müşteri kabul edilmemek kaydıyla hizmet verebilecek.
  • Konaklama tesislerinin kapalı alanlarında bulunan eğlence merkezleri kapalı tutulacak ve bu alanlarda müşteri kabul edilmeyecek.
  • Konaklama tesislerinin açık alanlarında toplu eğlence şeklinde etkinliklere kesinlikle izin verilmeyecek, bu yerlerde yoğunlaşmanın önüne geçilebilmek adına fiziksel mesafe kurallarına azami özen gösterilecek.
  • Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak olan süre ve günlerde konaklama tesislerinde rezervasyonu bulunan (bedelinin tamamı ödenmiş olmak kaydıyla) vatandaşlar sokağa çıkma ve/veya şehirler arası seyahat kısıtlamasından muaf olacak. Bu amaçla seyahat edeceklerin denetimlerde rezervasyon ve ödeme belgelerini ibraz etmeleri yeterli olacak.
  • Konaklama tesislerinin denetimleri etkin şekilde sürdürülecek, sahte rezervasyon başta olmak üzere her türlü kötüye kullanımın önüne geçilecek.
Aktur tatil sitesi