DOLAR
32,3680
EURO
34,9630
ALTIN
2.325,55
BIST
9.127,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C

İktidarda korku bacayı sardı

İktidarda korku bacayı sardı
A+
A-

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mersin’de partisinin genişletilmiş il toplantısına katıldı. Erdoğan’ın gündeminde yine muhalefet vardı: “Onların gündeminde yıkım var, engellemek var, takoz olmak var. Onların gündeminde çoğunluğun sesini kısmak var, insanlarımızı kutuplaştırmak var. Onların gündeminde ötekileştirme var, milletimizin değerlerini aşağılamak var. Son günlerde yaşananlar, muhalefetin Türkiye gibi, Türkiye’nin bekası, huzuru, esenliği, refahı gibi bir derdinin olmadığını göstermiştir.”

CHP’li belediyelerini hedef gösteren Erdoğan, “Muhalefetin nasıl bir Türkiye hayali kurduğunu hepimiz kurduk, bunların bırakın ülkeyi belediyelerini dahi yönetme becerilerinin olmadığına şahit olduk. Seçim öncesinde bol keseden dağıttıkları ne kadar vaat varsa altında ezildiler. Millete verdikleri sözlerin hiçbirini hayata geçiremediler. Artık illerde sular akmıyor sular. En temel belediye hizmetlerini dahi yerine getirmeyen bir beceriksizlikle muhatabız” diye konuştu” diye konuştu. Erdoğan, erken seçim iddialarına da yanıt vererek, “Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağımız 2023’te inşallah Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerini de gerçekleştireceğiz” dedi.

Erdoğan’ın Mersin ziyaretinde yaşananlar tepkilere neden oldu. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Cumhurbaşkanlığı koruma ekibi dışında güvenlik güçlerinin, polislerin silahlarındaki şarjörler toplandı. Bu kendi polisine itimat etmeyen bir görüntüyle Mersin de tanışmış oldu” dedi.

Erdoğan’ın ziyaretinin kentte trafiğe neden olduğuna dikkat çeken CHP’li Özel, “Dün havaalanından Mersin’e ulaşana kadar otoban üzerinde yer yer 100 metre, yer yer 50 metrede bir polisleri görenler, videolar paylaştılar. O otobanda, o polislere yapılan o zulmün anlamını kimse düşünemedi” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın ziyareti esnasında kent merkezi ile birlikte Mersin-Adana otoyolunda da geniş güvenlik önlemleri alındı. Mersin’de CHP Mezitli İlçe Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, otoyolda 100 metre aralıklarla bekletilen polislerin görüntüsünü paylaştı, “Kendi vatandaşından, kendi halkından korkan bir cumhurbaşkanı başka ülkede var mı? Nedir bu halkla aranıza koyduğunuz duvar? Nedir bu korku?” dedi.

Bodrum Ev Emlak