DOLAR
32,3669
EURO
34,9560
ALTIN
2.325,70
BIST
9.141,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C

İlk Nakil Ameliyatı Başarıyla Sonuçlandı…

İlk Nakil Ameliyatı Başarıyla Sonuçlandı…
polat-galle

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakli Merkezinde ilk böbrek nakli gerçekleştirildi

Arena Bodrum Haber – Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde hizmete giren Organ Nakli Merkezinde ilk defa yapılan organ nakli operasyonunun başarıyla sonuçlandığı bildirildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından tescillenen ve sertifikası alınan merkezde ilk böbrek nakil ameliyatı, Organ Nakil Merkez Müdürü Prof. Dr. Okay Nazlı, merkez sorumlu hekimi Doç. Dr. Murat Urkan ve ekibi tarafından yapıldı.

Nakil dolayısıyla hastanede düzenlenen törende konuşan Başhekim Doç. Dr. Turhan Togan, Muğla’da ilk defa kurulan merkezin tüm bölgeye hizmet vereceğini söyledi.

Togan, yaklaşık 4 milyon insana hitap eden tesisi her geçen gün gelişen projelerle güçlendirerek, vatandaşlara üst düzey sağlık hizmeti sunacaklarını vurguladı.

Muğla’da binin üzerinde böbrek yetmezliği olan hastanın organ nakli dışındaki bir tedavi ile hayatını sürdürdüğünü ve bu hastaların 500’den fazlasının çok uzun süredir organ nakli sırasında bulunduğunu belirten Togan, “Merkezimiz sayesinde bu kişilerin il dışına başka merkezlere sevklerinin önüne geçilmiş olacak. Aynı zamanda erken tanı konulup cerrahi sınıra gelme durumu tespit edilerek eğer böbrek nakli yapılacaksa da işlemi başlatılmış olacaktır. Şimdiden merkezimizde yaklaşık 150 yeni kayıt yapıldı.” ifadelerini kullandı.

Togan, ilk organ naklinde, gece boyunca ameliyatın yapıldığı kapıda nöbet tuttuğunu anlatarak, ameliyatın başarıyla sonuçlanmasının ardından çok mutlu olduklarını kaydetti.

– “30 bine yakın organ bekleyen hastamız var

Nakli gerçekleştiren Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Murat Urkan ise toplumda öldükten sonra organların bağışlanması konusunda çekimserlik bulunduğunu ancak canlı verici sayısı bakımından dünyada ikinci olunduğunu ifade etti.

Urkan, ilk nakil ameliyatının başarıyla sonuçlandığını ve 60 yaşındaki hastanın sağlık durumunun çok iyi olduğunu vurguladı.

Böbrek nakli gerçekleştirilen ve taburcu olma safhasına gelen 60 yaşındaki Mustafa Şahinkaya da çok iyi bir ameliyat geçirdiğine işaret ederek, “Kendimi çok iyi hissediyorum. Allah’a şükür çok iyiyim ve ikinci bir şans doğdu, 3 yıldır diyalize giriyordum. Nakil için yazılmıştım buraya. Şansıma ilk nakil bana çıktı. Burada herkes çok iyi ve bana yardımcı oldu.” diye konuştu.

Bodrum Ev Emlak