DOLAR
32,5011
EURO
34,6246
ALTIN
2.481,40
BIST
9.642,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
22°C
Muğla
22°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
15°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C

İlkbaharda emlak satışını hızlandırmanın 4 yolu!

İlkbaharda emlak satışını hızlandırmanın 4 yolu!
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Bahar aylarının gelmesiyle birlikte emlak sektörü de canlanmaya başlıyor. Konut satışlarının yükselişe geçtiği bu ayları iyi değerlendirmek ve rekabette güçlü bir yerde durmak gerekiyor.

Bu ilkbaharda, potansiyel müşterilerinizi dikkatini çekmek için stratejik bir şekilde çalışmalı ve elinizden gelenin en iyisini yapmalısınız.

İlkbaharda ev satışı için önemli ipuçları

İşte bahar aylarında emlak satışını hızlandırmak ve diğer gayrimenkul danışmanlarından bir adım önde olabilmek için yapmanız gerekenler…

İlkbaharda emlak satışını hızlandırmanın 4 yolu!

1. İlanlarda bahar temizliği yapın

• İlkbahara portföyünüzü yeniden düzenleyip genişleterek başlayın. İlan listenize göz atarak, eksik bıraktığınızı düşündüğünüz alanları düzenleyip, daha dikkat çekici fotoğraf ve metinlerle zenginleştirin.

• Uzun zamandır portföyünüzde bulunan ancak ilgi görmeyen ilanlara daha çok vakit ayırarak, eksik olan noktaları tamamlayın.

İlkbaharda emlak satışını hızlandırmanın 4 yolu!

• Bu dönemde birçok kiralık / satılık gayrimenkuller olacaktır, bunları değerlendirerek portföyünüze katmaya çalışın. Yeni ilan girişleri yaparak potansiyel alıcılara ne kadar zengin bir portföye sahip olduğunuzu gösterin.

• İlanlarınızda kaliteli fotoğraflar olmasına, metinlerinin düzgün yazılmış olmasına dikkat edin.

• Foto-Video, (Zingat.com’un üyelerine sunduğu ücretsiz hizmetlerden biri olan Foto-Video özelliği tek bir tık ile ilanları videoya dönüştürüyor.) harita gibi özelliklerle ilanlarınızı zenginleştirin.

2. Gayrimenkulleri satışa hazır hâle getirin 

• Portföyünüzde yer alan gayrimenkulleri satmaya hazır hâle getirin. Yeni konutların farklı özelliklerine dikkat çekin ve kaliteli fotoğraflarıyla öne çıkarın.

• Eğer konutlarda bahçe ya da havuz gibi detaylar varsa mutlaka bunlara fotoğraflarda yer verin.

İlkbaharda emlak satışını hızlandırmanın 4 yolu!

• İkinci el konut satışı yapıyorsanız, mülk sahibiyle görüşerek evdeki eksikleri bildirin ve bunların düzeltilmesi için çaba gösteren. Bu şekilde evi daha hızlı satabileceğinizi ya da kiralayabileceğinizi belirtin. Yatırımından mümkün olan en yüksek getiriyi elde etmek için çalıştığınızı sık sık hatırlatın.

3. Doğru fiyatlandırma yapın

• Gayrimenkulleri doğru fiyatlandırmanız satışı hızlandıran en önemli kriterlerden biridir.

• Kimi zaman belli bölgelerdeki konutların fiyatları düşebilir ya da artabilir, güncel verileri takip etmeyi unutmayın.

• Doğru fiyatlandırma için Zingat.com’un Bölge Raporu ya da Evimin Değeri gibi uygulamalarını kullanabilirsiniz.

4. Hedef kitlenize yönelin

• Pandeminin de etkisiyle artık bahçeli evlerin tercin edilirliği artış gösterdi. Portföyünüzde mutlaka bahçeli, bahçesi olmasa bile geniş balkonu olan ya da bahçe katı daireleri ön plana çıkarmak satış hızınızı artıracaktır.

• İlkbaharda, özellikle çocuklu aileler, çocuklarının okullarına yakın bir ev arayışına giriyor.

İlkbaharda emlak satışını hızlandırmanın 4 yolu!

• Yaz aylarına girmeden taşınmak isteyen aileler için portföyünüzdeki satılık evler arasında okula yakın olanları emlak ilan listelemelerinde öne çıkarın. “Okula yakın” gibi anahtar kelimeleri ilan başlığında kullanabilirsiniz.

• Güneşin kendini göstermeye başladığı bahar aylarında, yazlık ev almak isteyen müşterileriniz de artabilir. Yazlık ev satışı ve kiralama için dikkat çeken emlak ilanları hazırlayarak daha çok satış yapabilirsiniz.

• Portföyünüzdeki yazlık evlerin denize mesafesi ve merkeze yakınlığı gibi konumunu açıklayan bilgileri mutlaka paylaşın. Satılık yazlık ev ilanının fotoğraflarında sadece evin içini değil bahçesi ve havuzuna da yer verin.

velux