DOLAR
32,5574
EURO
35,0123
ALTIN
2.435,30
BIST
9.775,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
23°C
Muğla
23°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
26°C

İlkbaharda ev alacakların mutlaka bilmesi gerekenler!

İlkbaharda ev alacakların mutlaka bilmesi gerekenler!
18.03.2021
571
A+
A-
polat-galle

Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte ev sahibi olmak isteyenler, emlak piyasasını daha çok takip ediyor. İlkbahar, satılık ev aramak için oldukça uygun bir zaman. Bu dönemde hem ev satmak hem de ev almak isteyenler için seçenekler çoğalıyor.

Hayatınızın en önemli finansal kararlarından birini verirken dikkatli olmalı ve en uygun konutu belirlemelisiniz. Peki ilkbaharda ev satın alırken nelere dikkat etmelisiniz? Siz de havanın ev bakmak için elverişli olduğu bu mevsimi en iyi şekilde değerlendirmek istiyorsanız, işte yapmanız gerekenler!

İstek ve ihtiyaçlar listesi yapın

* Ne istediğini bilmek ev satın almadan önce işinizi kolaylaştıracak en önemli kriterlerden bir tanesi. İstek ve ihtiyaçlarınız bütçenizle doğru orantılı olmalı. Hangi bölgeden ev almak istediğinizi, fiyat aralığını, aradığınız özellikleri, olmazsa olmaz dediğiniz kriterleri not ederek başlayabilirsiniz.

* Yeni projeden ev satın almak cazip bir seçenek. Eğer tercihinizi bu yönde yapacaksanız; markalı konut projelerine özel düzenlenen kampanyaları, ödeme koşulları, peşinat seçeneklerini, taksit sürelerini ve teslim tarihi gibi bilgileri öğrenmeli, sizin için en avantajlı projeyi seçmelisiniz.

“Zingat Bana Ev Bul” hizmetini deneyin!

Zingat.com uygulamasında aradığınız evin özelliklerini belirterek, size uygun seçenekleri inceleyebilirsiniz. Ya da vaktiniz size kalsın istiyorsanız, yapmanız gereken tek şey, bilgilerinizi Zingat.com adresindeki “Zingat Bana Ev Bul” bölümünde paylaşmak. Ardından gayrimenkul profesyonelleri belirlediğiniz kriterlere göre en uygun evleri size sunacaktır.

* Beğendiğiniz evlerin bulunduğu binanın yaşı, deprem yönetmeliğine uygunluğu ve dolayısıyla sağlamlığı, binadaki kat sayısı, beğendiğiniz dairenin bulunduğu kat ve cephe, ısınma sistemi, otoparkının olup olmaması gibi bilgileri öğrenmelisiniz.

* Tüm özellikleri size uygun görünüyorsa,  aidat giderini ve bulunduğu binanın kentsel dönüşüm kapsamında yenilenme ihtimali olup olmadığını araştırmanız faydalı olacaktır.

* Bu aşamaları bitirdiniz ve satın almak istediğiniz evi artık görmek istiyorsunuz, o zaman ilan sahibi gayrimenkul danışmanıyla görüşüp, evi görmek için randevu alabilirsiniz.

Karar vermeden önce tüm kontrolleri yaptığınızdan emin olun

* Satın almak istediğiniz evi gezerken, fiziksel durumunu iyi inceleyin, evin güney cepheye bakması daha çok ışık almasını sağlar. Ayrıca evin bulunduğu bölgenin, yaşam standartlarınıza uygun olup olmadığını anlamak için çevrede biraz vakit geçirebilirsiniz.

* Seçtiğiniz ev ikinci el bir daireyse geçmişten kalan doğalgaz, elektrik, su vb. fatura ödemelerinin kalıp kalmadığını araştırın.

* Konutun tapusuna ilişkin gerekli incelemeleri yapmalısınız. Tapusunun kat mülkiyetli olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Kat mülkiyetli tapusu olan konut, Yapı Kullanma İzin Belgesi’ne sahip olan konut demektir. Bu da yapının projesine uygun yapıldığını gösterir. Ayrıca, tapu kaydı üzerinde ipotek veya haciz gibi sıkıntıların olup olmadığı kontrol edilmeli.

* Banka kredisi kullanarak konut almayı planlıyorsanız önceden araştırma yapmakta fayda var. En uygun faiz oranını tespit etmeli ve ödeme planınızı doğru bir şekilde oluşturmalısınız.

velux