DOLAR
27,1418
EURO
28,9323
ALTIN
1.681,16
BIST
8.039,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
34°C
Muğla
34°C
Açık
Pazar Parçalı Bulutlu
33°C
Pazartesi Az Bulutlu
31°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C

İshak Paşa Sarayı’nı bayramda 8 bin kişi ziyaret etti

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesindeki Osmanlı eseri tarihi İshak Paşa Sarayı, Ramazan Bayramı sürecinde 8 bin ziyaretçi ağırladı.

İshak Paşa Sarayı’nı bayramda 8 bin kişi ziyaret etti
A+
A-
Bahçeşehir Koleji

‘Medeniyetler Geçidi’ olarak adlandırılan bölgede, ilçenin 7 kilometre güneyinde bir tepenin üzerinde kurulu İshak Paşa Sarayı, Osmanlı, Selçuklu, barok ve rokoko mimarilerinden taşıdığı izler ve süslemelerle ilgi çekiyor.

UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi’nde yer alan tarihi yapının yerleşkesinde cami, odalar, surlar, türbe, iç ve dış avlular, divan ile harem salonları yer alıyor.

Son yıllarda acentelerin bölgeye turlar düzenlemeye başlamasıyla batı illerinden de gruplar halinde saraya gelen ziyaretçiler, burada adeta tarih yolculuğuna çıkıyor.

İshak Paşa Sarayı’nı bayramda 8 bin kişi ziyaret etti

Ramazan Bayramı dolayısıyla yoğunluğun arttığı sarayda görevli personel, ziyaretçilere şeker ikram edip bayramlarını kutladı.

Ziyaretçiler, sarayın yanı sıra Eski Bayezid Camisi, Doğubayazıt Kalesi’nden geriye kalan surlar ve İslam alimi Ahmed-i Hani’nin türbesini de gezdi.

Bayram tatili sürecinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre 8 bin ziyaretçi tarihi saraya geldi.

İshak Paşa Sarayı’nı bayramda 8 bin kişi ziyaret etti

İl Kültür ve Turizm Müdürü Erkan Kösedağ, “İshak Paşa Sarayı’nın Ramazan Bayramı’nda açık olmasıyla ilgili çok sayıda telefon geldi. Biz de sarayı bayramın ilk günü öğleden sonra açtık. Geçmiş bayramlara oranla ciddi bir yoğunluk yaşıyoruz. Havaların ısınmaya başlaması ve turizm sezonunun başlamasıyla bu yoğunluğu sarayda görmek mümkün” dedi.

İshak Paşa Sarayı’nı bayramda 8 bin kişi ziyaret etti

Kocaeli’den gelen Betül Ünlü tarihi yerlere çok meraklı olduğunu ve sarayı da beğendiğini dile getirerek, “Neredeyse ülkenin her yerini gezdim diyebilirim. Ağrı’ya da ayak basma fırsatım oldu” diye konuştu. Saraydaki desenlerden etkilendiğini anlatan Ünlü, cami tavanındaki süslemelerin de kendisine çok farklı geldiğini söyledi.

“BÜYÜLEYİCİ BİR GÜZELLİĞE SAHİP”

Ziyaretçilerden Nevin Altınpınar da İshak Paşa Sarayı’nın görülmesi gereken çok görkemli bir yapı olduğunu belirterek, “Daha önceden buraya defalarca geldim. İshak Paşa Sarayı büyüleyici bir güzelliğe sahip. Burayı daha önce hiç bu kadar kalabalık görmemiştik” ifadelerini kulllandı. (AA)

Aktur tatil sitesi
ETİKETLER: , ,