Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Yağmurlu
11°C
Muğla
11°C
Yağmurlu
Pazartesi Çok Bulutlu
13°C
Salı Hafif Yağmurlu
11°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
11°C
Perşembe Yağmurlu
9°C

İsmail Saymaz’ın Pasaportuna El Konuldu, Yurt Dışı Yasağı Getirildi

İsmail Saymaz’ın Pasaportuna El Konuldu, Yurt Dışı Yasağı Getirildi
A+
A-

Bodrumhaber.com

Gazeteci İsmail Saymaz, yurt dışına çıkmak isterken pasaportuna el konulduğunu ve hakkında yurt dışı yasağı getirildiğini açıkladı. Saymaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bu kararı eleştirel gazeteciliğe bir gözdağı olarak değerlendirdi.

“Türkiye’den başka bir yere gitmeye niyetim yok”

İsmail Saymaz, yaşanan süreci şöyle aktardı:

“Haftalardır süren itibar suikastlerine bir de hukuksuzluk eklendi. Eşim, çocuğum ve arkadaşlarımla hafta sonu tatili için yola çıkmışken, hakkımda yurt dışına çıkış yasağı konduğunu öğrendim. Pasaportuma el kondu. Kaçacak olsaydım, son 1.5 ayda beş kez yurt dışına çıkıp dönmezdim. 7 Mart’ta gittiğim Almanya’dan, hakkımda soruşturmalar olduğunu bile bile 12 Mart’ta geri gelmezdim. Savcılık tarafından ne zaman ifadeye çağrılsam koşa koşa gittim. Geçen perşembe günü üç farklı soruşturmadan ötürü Bakırköy Adliyesi’ndeydim. Gazetecilik dışında suçum yok. Türkiye’den başka bir yere gitmeye niyetim yok. Bu yapılanları eleştirel gazeteciliğe bir gözdağı olarak görüyor ve reddediyorum.”

Mansur Yavaş’tan Destek Mesajı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Saymaz’a getirilen yurt dışı yasağına tepki gösterdi. Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Yıllardır kamuoyunu bilgilendiren bir gazetecinin, adli makamlara her çağrıldığında ifade verdiği ortadayken, yurt dışına çıkış yasağı getirilmesi doğru bir uygulama değildir. Geçmiş olsun İsmail Saymaz.” ifadelerini kullandı.

Çağdaş Gazeteciler Derneği ve birçok basın meslek örgütü de kararı eleştirerek, basın özgürlüğü açısından endişe verici olduğunu belirtti.

Birgün