DOLAR
32,3404
EURO
35,1084
ALTIN
2.241,61
BIST
8.875,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
15°C
Muğla
15°C
Az Bulutlu
Çarşamba Açık
13°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
13°C
Cuma Çok Bulutlu
13°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C

İşte ikili görüşme sonrasında turizme ilişkin açıklamalar…

İşte ikili görüşme sonrasında turizme ilişkin açıklamalar…
A+
A-
Bodrum Ev Emlak

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alman mevkidaşı Heiko Maas ile görüşmesinin ardından turizm alanında görüşülen konulara ilişkin de açıklamalarda bulundu. İşte detaylar…

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alman mevkidaşı Heiko Maas ile gerçekleştirdiği görüşmelerin ardından açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu’nun iki ülke arasındaki turizm ilişkilerine dair açıklamaları şu şekilde:

“2020 yaz döneminde, Almanya ile turizm alanında karşılıklı mutabakatımız iki taraf için de müspet sonuçlar getirdi. Alman dostlarımız da bunu teyit ediyorlar. Ocak ayında yine bu konuyu Heiko Maas ile de değerlendirdik. Şimdi birçok ülke, Avrupa’dan başka ülkeler de bu iş birliğimiz hakkında bizlerden bilgi alıyorlar.

“BU SENE DE AYNI İŞ BİRLİĞİNİ SÜRDÜRMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Biz, yine geçen sene olduğu gibi… geçen sene pandemiye rağmen yaklaşık 1 milyon 200 bin Almanı ülkemizde ağırlamaktan mutluluk duyduk; bu sene de aynı iş birliğini sürdürmeye çalışıyoruz.

KORONA ÖNLEMLERİNE İLİŞKİN AÇIKLAMALAR

Evet; tüm ülkelerde pandemi var, biz de Türkiye’de turizm sezonuna güvenli bir şekilde girebilmek için, elbette halkımızın da güvenliğini sağlamak için bazı ilave tedbirler aldık. 17 Mayıs’a kadar bir kapanma süreci var. Bunun da faydalarını görmeye başladık, rakamlar hızlı bir şekilde düşmeye başladı. Diğer yandan aşılama sürecimize de hız verdik. Bu aşılama sürecimizde halkımızın %26’sından fazlası aşılandı.

“TURİSTLERİN GÖREBİLECEĞİ HERKESİ AŞILAYACAĞIZ”

Güvenli Turizm Programımıza bu sene ilave tedbirler getirdik. Kültür ve Turizm Bakanlığımız ve Sağlık Bakanlığımız iş birliği içerisinde çalışıyorlar.

Aşılama konusunda özellikle turizm bölgelerine ağırlık verdiğimiz gibi tüm turizm çalışanlarını otellerde, restoranlarda, şoförler, havaalanlarında çalışanlar, tur rehberleri dahil turistlerin görebileceği herkesi Mayıs sonuna kadar aşılayacak ki bu anlamda da tedbirlerimizi alalım.

THOMAS BAREİß İLE GÖRÜŞECEK

Sertifikasyon konusunda da kriterleri artırdık geçen seneye göre ve 15 yataklı oteller bile bu sertifikasyona dahil edilecek. Bu sene Alman firmalar, Türk firmalar, Fransız firmalar, İngiliz firmalar da sertifikasyona devam ettirirken ayda dört sefer bu tesisleri denetliyorlar. Bu konuda tüm tedbirlerimizi aldık. Dostlarımız güvenli bir şekilde tatillerini geçirsinler diye.

Bu konuları dün İçişleri Bakanı Horst Seehofer ile ele aldım. Biraz sonra Turizmden Sorumlu Parlamenter Müsteşar Thomas Bareiss ile birlikte de ele alacağız.”

polat-galle