DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
12°C
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

İtalya’da 1 Euro’ya ev nasıl alınır?

İtalya’da 1 Euro’ya ev nasıl alınır?
30.04.2021
1.440
A+
A-
polat-galle

İtalya’nın farklı bölgelerinde 1 Euro karşılığında ev satışları ile ilgili yeni haber Sicilya bölgesinden geldi. Mart 2021’de başlatılan proje, kasabada iyi durumda olan ve minimum yenileme gerektiren en az 400 mülk ile İtalya’da bugüne kadar satışa çıkarılan 1 Euro’luk ev projeleri içinde en büyüğü.

İtalya’da 1 Euro’ya ev nasıl alınır?

İtalya’nın Sicilya Adası Castiglione di Sicilia kasabasında terk edilmiş evler 1 Euro’dan satışa çıktı. Alıcıların 4 bin Euro teminat ödemesi gerekiyor.

Bu girişim aslında Belediye Başkanı Antonino Camarda’nın kasabayı hayata döndürmek için attığı bir adım…

CNN’in haberine göre 1900’lu yıllarda 14 bin civarında olan nüfus şimdilerde 3 bine düştü. Kabaca 900 terk edilmiş evin yer aldığı kasabada evlerin yarısı 1 Euro’ya satılırken, diğer yarısı daha iyi durumda olanlar ise 4 bin-5 bin Euro’ya satılacak.

Eğer aynı ev için birden çok tercih varsa bir müzayede yapılacak ve ona göre satış gerçekleştirilecek. Belediye Başkanı Camarda, “Kurtarmamız gereken tarih dolu bir mirasımız var. Yıllar içinde çok insan ayrıldı. Geride birçok güzel ev kaldı. Bu evlerin bazılarının zamanlarının tarihi Rönesans dönemine dayanıyor” açıklamasında bulundu ve dünyanın her yerinden yatırımcılardan ve insanlardan çok sayıda e-posta aldıklarını duyurdu.

İtalya’nın geri kalanına kıyasla Sicilya’da yerel vergiler düşüktür. Alıcılar ayrıca, evleri daha çevre dostu yapan tadilatlarda yüzde 110 vergi indirimi sağlayan İtalyan hükümetinin “süper bonus” planından da yararlanabilir. Yaklaşık 4 bin Euro’luk sigorta poliçesi dışında ise sadece yıllık 100 Euro’luk ödemeleri bulunuyor.

İtalya’da 1 Euro’ya ev nasıl alınır?

Castiglione di Sicilia nerede?

Etna Dağı’nın kuzey yamacındaki kayalık bir uçurumun üzerinde yer alan Castiglione di Sicilia, derin uçurumları ve kanyonları ile nefes kesici Alcantara vadisine bakıyor.

Yamaç boyunca sıralanan kasabanın birçok eski sakini, daha parlak bir gelecek arayışı için Avustralya ve Güney Amerika’ya göç etmiş ve torunları asla geri dönmemiş. En yakın plaj, çocuklu aileler için ideal olan uzun bir kum şeridi ile 40 dakikalık sürüş mesafesindeki Marina di Cottone.

velux