DOLAR
32,2443
EURO
34,7927
ALTIN
2.420,18
BIST
10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
19°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
20°C
Pazar Açık
22°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
23°C

İTÜ Peyzaj Mimarlığı Öğrencileri, Bodrum’da Arkeo-Peyzaj Çalışmalarına Başladı

İTÜ Peyzaj Mimarlığı Öğrencileri, Bodrum’da Arkeo-Peyzaj Çalışmalarına Başladı
Bodrum Ev Emlak

İTÜ Peyzaj Mimarlığı Öğrencileri, Bodrum’da Arkeo-Peyzaj Çalışmalarına Başladı

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Peyzaj Mimarlığı son sınıf öğrencileri, dönem boyunca arkeo-peyzaj alanında gerçekleştirecekleri çalışmalara başlamak üzere Bodrum’a teknik gezi düzenledi.

Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle gerçekleşen gezide, İTÜ Peyzaj Mimarlığı son sınıf öğrencileri, Prof. Dr. Gülşen Aytaç ve Doç. Dr. Elif Kutay Karaçor’un yürütücülüğünde, Araş. Gör. Lâl Dalay ve Araş. Gör. Ezgi Beyen’in asistanlığında, bir bitirme projesi kapsamında arkeo-peyzaj alanında çalışacaklar.

Öğrenciler, Arkeologlar Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Muğla Şubesi Başkanı Selim Yiğit ile birlikte diploma projesi kapsamında çalışacakları Halikarnassos Surları’nı incelediler. Yiğit, surların ve Bodrum’un genel arkeolojik geçmişi hakkında bilgiler verdi ve öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Saha çalışmasında, mimari fotoğrafçı ve video sanatçısı Emre Dörter ile drone operatörü ve hava fotoğrafçısı Mustafa Erkatırcı tarafından öğrencilerin çalışma alanlarının drone fotoğraf çekimleri ve üç boyutlu haritalamaları yapıldı.

Öğrencilerin 2023-2024 Bahar Döneminde gerçekleştirecekleri bitirme projesi, Halikarnassos’un tarihi, kültürel ve mimari açıdan önemli katmanlarını ve gizil doğasını ortaya çıkarmayı ve günümüz Bodrum’una kazandırmayı hedefliyor. Proje kapsamında, kentin arkeolojik geçmişi araştırılacak, kentsel dokunun doğal topografyaya nasıl entegre olduğu ve savunma sisteminin nasıl şekillendiği keşfedilecek.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, İTÜ Peyzaj Mimarlığı öğrencilerinin Bodrum’a gerçekleştirdiği teknik gezi ve arkeo-peyzaj çalışmalarını desteklediklerini ifade ederek, öğrencilerin çabalarını takdir ettiklerini belirtti. Aras, bu tür akademik iş birliklerinin Bodrum’un sürdürülebilir gelişimine katkı sağladığını vurguladı.

Bitirme projesinin amacı ise, Bodrum’un doğal tarihi ve geçmişteki kimlikli yerleşme dokusunu günümüzdeki nüfus yoğunluğu ve yapılaşma sorunlarıyla birlikte ele alarak, doğal ve tarihi zenginliklerin korunmasını ve çağdaş peyzaj mimarlık bakış açısıyla tasarım çözümleri üretmeyi amaçlıyor.

velux