DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
26°C
Muğla
26°C
Açık
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Açık
24°C

Kabine toplanıyor: Gündem ekonomi!

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın toplanıyor. Kritik toplantıda JP Morgan yatırımcı toplantısının yankıları, orta vadeli plan hazırlıkları, enflasyonla mücadele ve fahiş fiyat deneyimlerinin yanı sıra toplu sözleşme görüşmelerinde gelinen son durumun görüşülmesi bekleniyor.

Kabine toplanıyor: Gündem ekonomi!
07.08.2023
A+
A-
velux

Kabine toplanıyor: Gündem ekonomi!

Kabine iki haftalık aranın ardından Beştepe’de bir araya gelecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığındaki toplantıda iç ve dış politikadaki gündem madderleri görüşülecek. Ekonominin 3 yıllık yol haritasını belirleyecek orta vadeli plan hazırlıklarında gelinen son durum kabinenin gündeminde olacak.

ŞİMŞEK VE ERKAN’IN KATILDIKLARI YATIRIMCI TOPLANTISI MASAYA YATIRILACAK

Öte yandan Mehmet Şimşek ve Hafize Gaye Erkan’ın katıldıkları JP Morgan’ın düzenlediği yatırımcı toplantısına dair çıktıların ve yatırım ortamının iyileştirilmesi için alınacak tedbirlerin de kabinede ele alınması bekleniyor.

Kabinede fahiş fiyat denetimleri ve enflasyonla mücadeleye de ayrı bir parantez açılması bekleniyor. Memurların ve memur emeklilerinin mali, sosyal haklarını belirleyen toplu sözleşme görüşmelerindeki son durum da kabinede değerlendirilecek başlıklar arasında olacak. 2024-2025 yıllarının zam oranlarının ele alındığı süreçte, 14 Ağustos’ta kamu işverenin ilk teklifi sunması bekleniyor.

Öncesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın toplantıda sunum yapması bekleniyor. Ekonomideki gidişatın yanı sıra Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından geride kalan 6 ayda, bölgede süren çalışmalara ilişkin son bilgiler de kabine toplantısında paylaşılacak.

Dış politikaya dair gündem maddeleri

Dış politikanın önde gelen başlıklarından biri Rusya Devlet Başkanı Putin’in Türkiye ziyareti olacak. Putin’in temaslarına ilişkin hazırlıklar gözden geçirilecek. Toplantıda Karadeniz Tahıl Girişimi’nin canlandırılmasına yönelik çabaların da gündeme gelmesi bekleniyor. Öte yandan, Güney Kafkasya’daki gelişmeler ve Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki normalleşme süreci de toplantının gündeminde olacak. İsveç başta olmak üzere bazı Batı ülkelerinde Kur’an yakma eylemleri öncelikli başlıklar arasında olacak.

ETİKETLER: , ,