DOLAR
32,5442
EURO
34,8273
ALTIN
2.429,77
BIST
9.714,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
21°C
Muğla
21°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
22°C
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
27°C

Kaleseramik’ten AKM’nin kalbine görkemli imza!

Kaleseramik’ten AKM’nin kalbine görkemli imza!
01.11.2021
179
A+
A-

Türkiye seramik sektörünün lideri Kaleseramik’ten, kültür sanat hayatının kalbine görkemli imza.

Türkiye’nin simge yapılarından Atatürk Kültür Merkezi’nin kalbinde yer alan ‘Kırmız Küre’, Kaleseramik’in kadın istihdamına destek amacıyla kurduğu Atölye Kale’de hayat buldu. El emeğiyle tek tek üretilen 15.000 adet seramik karo, İtalyan seramik sanatçısı Alexandra Khuen-Belasi’nin özel formülü ile sırlandıktan sonra kırmızı rengini aldı. Özel rengi ve tasarımıyla AKM’ye büyüleyici bir hava katan ‘Kırmızı Küre’, görenleri hayran bıraktı.

AKM’nin ülkemizin, kültür sanat hayatının önemli merkezlerinden biri olduğunu belirten Kaleseramik Genel Müdürü Altuğ Akbaş, “AKM hem ülkemiz hem de bizler için çok özel bir yere sahip. Kaleseramik olarak, yeniden inşa edilen bu önemli yapının kalbinde, böylesine eşsiz bir eserle yer almaktan büyük bir gurur ve mutluluk duyuyoruz. Kaleseramik’in yenilikçi vizyonunun bir örneği olan ‘Kırmızı Küre’ hem rengi hem de tasarımıyla AKM’ye özel bir ruh kattı. Tarihselliğin modern mimari ile bütünleştiği bu yeni yapının; ülkemizin kültür, sanat hayatının gelişimine önemli katkılar yapacağına inanıyorum” dedi.

Kaleseramik’ten AKM’nin kalbine görkemli imza!
Kaleseramik Genel Müdürü Altuğ Akbaş, “Kaleseramik olarak, kurulduğumuz günden beri ülkemizin ve insanımızın her alanda gelişimine katkı sunmaya çalışıyoruz.

Türkiye’nin kültür sanat hayatının en önemli simgelerinden Atatürk Kültür Merkezi (AKM), 29 Ekim’de görkemli bir törenle kapılarını açtı. Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından binanın tarihsel özelliklerine bağlı kalınarak, yeniden tasarlanan AKM’nin kalbinde ise, Türkiye’nin seramik sektörünün lider firması Kaleseramik’in ürettiği seramik karolarla eşsiz ‘Kırmızı Küre’ hayat buldu. İçerisindeki 2 bin 38 kişilik opera salonu ile AKM’nin yeni simgesi olan kürenin, tüm karoları, Kaleseramik’in kadın istihdamına destek olmak amacıyla Çanakkale’nin Çan ilçesindeki fabrikasında kurduğu Atölye Kale’de üretildi.

15.000 parça seramik Kale Atölye’de tek tek el emeğiyle üretildi

Proje ve tasarım ekibinin, farklı renk ve modeller üzerinde yaptığı yüzlerce denemenin ardından nihai ürün seçildi. ‘Kırmızı Küre’nin yapımında kullanılan ve üç farklı model olarak, tasarlanan 15.000 adet özel seramik parçasının her biri el emeğiyle tek tek üretildi. Yaklaşık 3,5 ay aralıksız süren çalışmalarda modelleme, kalıplama, sırlama, pişirim, ambalaj ve kalite kontrol işlemleri için özel olarak kurulan 18 kişilik bir ekip, gece gündüz çalıştı.

İtalyan seramik sanatçısı özel formülü ile karolar sırlandı

Üretim aşamasında uzun ve titiz işlemlerden geçirilen üç boyutlu seramik karolarının her biri Atölye Kale’de yüzey kontrolleri yapılarak, ince bir zımpara işlemiyle temizlendi. Küreye can alıcı rengini ise, İtalyan seramik sanatçısı ve kendi ismini taşıyan Alexandra Khuen-Belasi Studio’nun kurucusu Alexandra Khuen-Belasi verdi.

Khuen-Belasi tarafından geliştirilen ve özel bir reçete ile üretilen sır, tüm karolara tek tek uygulanarak, kırmızı rengi almaları sağlandı. Yüzeyleri sırlanan seramik karoları daha sonra her biri 2 metreküp büyüklüğündeki 4 adet Kamara fırında 1.000 °C üzerindeki sıcaklıkta pişirildi. Büyüleyici rengine kavuşan seramikler, ilk aşamasından son aşamasına kadar tüm süreçte görev yapan özel ekipler tarafından kalite kontrolleri yapılıp, ambalajlandı. Tasarımı ve şıklığı ile benzersiz bir güzelliğe kavuşan seramik karolar son olarak, AKM’nin kalbinde birleştirilerek, büyüleyici ‘Kırmızı Küre’ye dönüştü.

“’Kırmızı Küre’ hem rengi hem de tasarımı ile AKM’ye özel bir ruh kattı”

‘Kırmızı Küre’nin, Kaleseramik’in yenilikçi vizyonunun bir göstergesi olduğunu ve hem rengi hem de tasarımıyla AKM’ye özel bir ruh kattığını vurgulayan Kaleseramik Genel Müdürü Altuğ Akbaş, “Kaleseramik olarak, kurulduğumuz günden beri ülkemizin ve insanımızın her alanda gelişimine katkı sunmaya çalışıyoruz. Sürdürülebilir gelecek için etki odaklı döngüsel projelere yatırımı yaparak ve #İyiBakDünyana diyerek, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünyayı miras bırakmak istiyoruz. Bugün de geleceğin büyük sanatçılarının yetişmesine ve ülkemizin kültür, sanat hayatının gelişimine önemli katkılar yapacağına inandığımız, AKM’nin kalbinde böylesine eşsiz bir eser ile yer almaktan büyük bir gurur ve mutluluk duyuyoruz. Seramiğin sanata dönüşümünün en can alıcı örneklerinden biri olan bu kürenin, her bir karosu kadın istihdamına destek amacıyla kurduğumuz Atölye Kale’de tek tek el emeğiyle üretildi. Bu muhteşem eserin ortaya çıkmasında emeği olan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.