DOLAR
32,5655
EURO
34,7624
ALTIN
2.488,33
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
19°C
Muğla
19°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
13°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Kekik çayı nasıl demlenir?

Kekik çayı nasıl demlenir?
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Anti-viral özelliklere sahip bitki çayları özellikle kış aylarında tercih edilir. Bu bitkilerden biri olan kekik çayı da kas ağrıları, öksürük, soğuk algınlığı gibi viral efeksiyonlara karşı koruyuculuk sağlar. Doğal ve bitkisel yöntemler ile bu rahatsızlıkları atlatmak isteyen kişiler kekik çayının faydaları nelerdir, neye iyi gelir? kekik çayı nasıl yapılır, demlenir? sorularının cevapları içi sıklıkla araştırma yapar. Antioksidan özelliği çok yüksek olan bu doğal bitki çayı düzenli olarak tüketildiği takdirde uzun süreli fayda sağlar. Biz de kekik çayı ve tüketimi hakkındaki tüm merak edilenleri sizler için derledik.

Pek çok hastalığa iyi geldiği bilinen, anti-viral özelliği bulunan ve kış aylarında soğuk algınlığı, öksürük gibi durumlarda sıkça kullanılan kekik çayı içeriğindeki bileşenler ile cilt temizliğinde de tercih edilir. Kolaylıkla demlenebilen kekik, aynı zamanda demlendikten sonra tonik olarak da kullanılabilir. Yüz bölgesine bir pamuk yardımı ile sürülen kekik çayı ciltte ten rengini eşitler. Kekik çayı anı zamanda kadınlar için zor ve sancılı bir dönem olan adet zamanlarında da kas gevşetici etki gösterir. İşte kekik çayının faydaları yazımızda.

KEKİK ÇAYI NASIL YAPILIR?

Kekik çayı yapımı basit ve pratiktir. Kuru kekik çayı hazırlığında soğuk su içine kuru kekik eklenerek kaynatılır. 10 dakika kaynatıldıktan sonra süzülür ve içmeye hazır hale gelir.

KEKİK ÇAYI NASIL DEMLENİR?

Taze kekikten çay, demleme yöntemi ile hazırlanır. Kekik çayı için bir çaydanlığa taze kekik yapraklarını koyun, ardından üzerine sıcak su ekleyerek demlemeye bırakın. 15 dakikanın ardından kekik çayı yapraklarını süzün. Sıcak olan kekik çayı içinde bal ya da limon koymayı da tercih edebilirsiniz. Kekik çayının hazırlanmasında bir diğer alternatif ise infüzyonlu sudur. Burada suyun içinde kekik yaprakları 1 gece boyunca bekletildikten sonra tüketime hazır hale gelir.

KEKİK ÇAYI FAYDALARI

Kekik çayının pek çok faydası vardır. Bunlardan biri sindirim sistemini rahatlatıcı özelliğidir. Kekik çayı bağırsaktaki solucan ve kurtları ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Aynı zamanda ağır ve baharatlı yemeklerin ardından meydana gelen mide sorunlarına iyi gelir. İdrar yolu rahatsızlıkları gün içinde tüketilen besinler, stres ve az sıvı tüketimi ile ortaya çıkabilir. Kekik çayı idrar yolu sorunları da iyi gelir.

KEKİK ÇAYI NEYE İYİ GELİR?

Kekik çayı sindirim ve idrar yolu rahatsızlıklarının yanı sıra adet sancısının hafifletilmesi için de kullanılır. Menstruasyon ağrısına iyi gelen bu kekik çayı sayesinde kişiler ağrılı adet dönemlerini daha rahat geçirebilir. Kekik çayının iyi geldiği diğer durumlar şunlardır:

  • Kronik hastalıklar
  • Öksürme
  • Balgam
  • Uyku düzeninde bozulma
  • Obezite
  • Kas ağrıları
  • Kabızlık
  • Adet sancısı
  • C, A vitamini eksikliği

KEKİK ÇAYI TARİFİ

Kekik çayı içerisinde fosfor, demir, potasyum gibi bileşenlere sahiptir. Mucizevi bir bitki olarak kabul edilen kekik çayı tarifi iki malzeme ile hazırlanır. Arzuya göre kekik çayını demledikten sonra bal ya da limon da eklenebilir. Hızlı ve kolay bir şekilde kekik çayı demlemek için yapmanız gerekenler şunlardır:

Kekik çayı malzemeler:

  • 2 yaprak taze kekik
  • 2 bardak sıcak su
  • Arzuya göre limon ve çiçek balı

İBRAHİM SARAÇOĞLU KEKİK ÇAYI TARİFİ

İbrahim Saraçoğlu tarafından verilen kekik çayı tarifleri 3-4 ay düzenli bir şekilde sabah ve akşam olmak üzere içilmelidir. Düzenli bir şekilde tüketilen kekik çayının dağ kekiği ile yapılması önerilir. Saraçoğlu’nun kekik çayı tarifi için 2 kaşık dağ kekiğini 2 bardak su 8 dakika kaynatıp sıcak bir şekilde tüketebilirsiniz.

polat-galle