DOLAR
32,5199
EURO
34,8030
ALTIN
2.422,59
BIST
9.753,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
21°C
Muğla
21°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
22°C
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
27°C

Kılıç Balık Bir Milyon Yavruyu İhraç Etti…

Kılıç Balık Bir Milyon Yavruyu İhraç Etti…
A+
A-

Kılıç Holding, havayoluyla yaptığı ihracatla bir milyonu aşkın canlı balığı Bodrum’dan Umman’a gönderdi.

Arena Bodrum Haber – Yıllık 413.5 milyon adetlik üretim kapasitesiyle Avrupa’nın en büyük yavru balık yetiştiriciliğini yapan Kılıç Holding, 2017’de başladığı Umman’a canlı balık ihracaatını koronavirüs salgınına rağmen devam ettiriyor..

Geçtiğimiz yıl uçakla Umman’a gerçekleştirdiği ikinci yavru balık transferiyle Ortadoğu pazarındaki konumunu koruyan Kılıç Deniz, bu yıl Suudi Arabistan, Dominik, Amerika ve Umman’a toplamda altı milyon canlı balık ihracatı gerçekleştirdi. Bu yılda ihracaatın devam ettiğini, salgın nedeniyle etkilenmediklerini söyleyen Kılıç Holding yetkilileri, “Bu yılda ihracaat hedefimizi yaklayacağımızı umuyoruz” dediler.

Türkiye’nin önde gelen su ürünleri firmalarından Kılıç Holding, ihracat hamlelerine devam ediyor. Avrupa’nın en büyük çipura ve levrek üreticisi konumunda olan şirket, yıllık 65 bin ton balık üretimi gerçekleştiriyor ve üretiminin yüzde 70’ini ihraç ediyor.

Yavru balıklar THY Cargo uçağı ile transfer edildi…

Yavru balıkların havaalanından Kargo uçağıyla Umman’a ulaştırıldığının altını çizen Kılıç Deniz Ürünleri şirketi yerkilileri, “Yavru balıklar Milas’taki kara kuluçkahanesinden Havaalanı’na getirildi. Burada tüm tanklar tek tek alınıp uçağa yüklenmek üzere dörtlü PMP paletlere taşındı. Daha sonra Türk Havayollarından bizim için gönderilen yüz tonluk taşıma kapasiteli uçağa yüklendi ve beş saatlik uçuşun ardından Umman Muscat Hava Limanı’na varıldı. Çölde üç saatlik yolculuğun ardından Qriat limanına ulaşıldı ve yolculuğun tamamı 40 saat sürdü” dediler.

Yavru balık üretimin yarısını biz karşılıyoruz…

Türkiye’nin kültür balıkçılığı üretimi konusunda Yunanistan’ı geride bıraktığını dile getiren Kılıç Deniz Ürünleri yetkilileri, Kılıç Deniz’in çipura ve levrekte pazar lideri olduğunu belirterek, Türkiye’de üretilen çipura ve levreğin yaklaşık yüzde ellisinin Kılıç Deniz tarafından yetiştirildiğini ekledi ve , “Türkiye’de yavru balık üretiminin yarısını biz karşılıyoruz. Şimdiye kadar yavru balıklarımızı deniz yolu ile ihraç ediyorduk. Ancak deniz yolu ile ulaşamadığımız yeni pazarlara uçak kargosu ile nakliyelere başladık. Özellikle Körfez ülkelerinde başlayan canlı balığa dair ilgi bizi harekete geçirdi. Tunus, Umman, Dominik ve Suudi Arabistan’a canlı balık ihracatı gerçekleştiriyoruz. Hali hazırda Tunus pazarının yüzde 30’unu elimizde bulunduruyoruz. Son olarak Umman’da ilk kez başlayacak olan kültür balıkçılığı için 500 bin dolar değerinde yavru çipura balığın ihracatını yaptık. Türkiye’den Umman’a havayoluyla yapılan bu büyüklükteki ikinci canlı balık gönderimi, bu ihracatın önemli bir yanını oluşturuyor” diye konuştu.

Bodrum Ev Emlak