DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
23°C
Muğla
23°C
Açık
Pazartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Salı Açık
23°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C

Kocadonlar Ahmet Aras’la CHP’nin kapısına kilit vurdu.

Kocadonlar Ahmet Aras’la CHP’nin kapısına kilit vurdu.

Bildiğiniz her şeyi unutun. Bodrum Haber’in İmbik köşesi için hikaye tüm çıplaklığıyla ortadayken konuya lafı dolaştırmadan girmek caizdir.

Kocadon bütün hafta bizzat kendisi Özgür Özel’i ve CHP yönetimini arayarak sahaya çıkarım, aday olur Bodrum’u kaybetmenize neden olurum diye tehdit etti. Fakat CHP genel merkezinden bir Allah’ın kulu çık sahaya da görelim boyunu diyemedi.

Aksine Kocadon’un dediğine boyun eğen ve partinin genel başkanı olduğunu sanan Özgür Özel, tüm karşı çıkmalara rağmen etikmiş, parti ahlakıymış, kurultayda önseçim sözü vermiş filan bakmadan partiye yıllarını veren, maddi manevi kendini ortaya koymuş birçok aday adayını bertaraf ederek Mehmet Kocadon sahaya inecek korkusuyla Tamer Mandalinci’yi Bodrum Belediye Başkan adayı yaptı.

Belge isteyenler için başlıktaki fotoğrafa dikkatle bakmalarını önerelim. Her zamanki gibi egosuna yenik düşüp hızını alamayan Kocadon, başarısını dosta düşmana göstermek için en kahraman kendi olduğunu göstermeden yapamadı. Sağ olsun belediye meydanında Tamer Mandalinci’yi karşılayıp elini havaya kaldırarak dedikodu sanılan hikayeyi bütün gerçekliği ile Bodrum halkının gözüne sokmayı da ihmal etmedi.

Haksız değil, kendi adına büyük başarı olan bu hikayenin kahramanı Mehmet Kocadon. Ama bu hikayenin herkesin yüzüne istediklerini söyleyen fakat arkalarından yapmadığını bırakmayan bir atom karıncası var. Bildiniz, Ahmet Aras.

Tüm hikayeyi İmbik köşesinden size aktaralım da başka dedikodulara mahal vermeyin efendim. Öncesini daha sonra yazarız zaten filmin sonunu izlediğinizde öncesini anlamakta güçlük çekmeyeceğinize eminiz.

Hatırlarsanız, bir önceki CHP MYK’sında Bodrum için Kocadon açıklanacak sesleri yükselmişti. Bu doğrultuda paylaşımlarda artmıştı. Kocadon yerinde duramayıp bir iki gün öncesinden marinaya inmiş bu Cuma açıklanıyorum diye müjdeliyordu kendini.

Çünkü proje şöyleydi, Ahmet Aras Muğla Büyükşehir’i garantileyince Mehmet Kocadon’un adını önerecekti. Önerdi de ama istenmedi Kocadon. Bu arada MYK listelerinde Muğla için Ahmet Aras, Bodrum için Bodrum belediyesi meclis üyesi ve parti sözcüsü Emre Köroğlu geçmiş ve parti meclisinden sonra açıklanacaktı. Bodrum’a yansıyan haberler bu şekildeydi.

Bu haber yayılınca Mehmet Kocadon’un tüm hatalarının baş mimarı Mahmut Serdar Kocadon sahneye çıktı. Haftalar önce hazırlanan B planı, Tamer Mandalinci devreye sokuldu. CHP genel merkezine ve Özgür Özel’e Tamer olmazsa Mehmet Kocadon herhangi bir yerden aday olacak tehditleri savrulmaya başlandı. Mahmut Serdar Kocadon, yabancı bir aday istemeyiz, Bodrum’u Bodrumlular yönetecek diyerek ortalığı ayağa kaldırdı. Sanki seçimlerde sadece Bodrum doğumlular oy kullanıyordu.

Adaylığı kesinleşen Ahmet Aras, Mahmut ve Mehmet abisinin aramalarından ve Tamer olmazsa sahaya çıkarım tehditlerinden hemen sonra, bu konuşmaları Bodrum’da tatil ve meyhane arkadaşlığı yaptığı yerel seçimlerde aldıkları kararlarla CHP’yi uçuruma götüren muhteşem üçlüye aktardı.  Bu üçlü, Özgür Özel, Ali Mahir Başarır ve Veli Ağbaba’ydı. Doğrusunu isterseniz ağırlama giderleri lale devrini hatırlatan Ahmet Aras, kendisi adına şimdilik doğru ata oynamış, kurultayda onları satmış olsa da bu arkadaşların bir dediğini iki etmemişti bugüne kadar ve karşılığını da alıyordu.

Tüm operasyon sırasında aday adaylarının ve ilçe başkanı dahil kimsenin telefonuna çıkmayan Aras, Kocadonların talimatlarını yerine getirip Tamer Mandalinci’nin de adaylığını garantileyince Bodrum havalimanında ortaya çıktı.

İlçe başkanı Tuna Işın ve yönetiminin genel merkeze giderek adayın aday adayları arasından belirlenmesi için yaptığı itiraz belli ki karşılık bulmadı. CHP genel merkezini Ahmet Aras ve Kocadonlar adeta görmez duymaz hale getirmişti çünkü. Bunun nasıl olduğu konusunda başka dedikodular da var  ve yazılacaktır.

İmbik köşesi, Bodrum CHP’nin kapısına vurulan kilit hikayesinin analizini yapıyor bu analizin kahramanlarından biri olan Tamer Mandalinci saygılı ve iyi yetişmiş bir gençtir. Bu yazı özünde onun kişiliği ile alakalı değildir. Ancak gelecek vaat eden bu genç hiç değilse adı bir oyunun parçası olması için önerilince, oyunu gören ve piyon olmak yerine etik bir tavır koyan Kadın Kolu başkanı Umut Özdoğan gibi olmayı düşünebilirdi.  Ama yapmadı bu yüzden yakışık almadı.

Emre Köroğlu, Ali Öztürk, Mustafa Saruhan, Özay Kartal gibi isimlerin ağırlıklı olarak adaylığa yakın olduğu, Volkan İlgüz ve Volkan Doğer gibi gençlerin kendilerini ifade etmek için aylardır çaba ve para harcadığı, diğer aday adayların da elinden geleni yaptığı bu hikayede kimse kızmasın ama mutlu sona Kocadonlar ulaştı.

Hakkını verelim CHP’de aday belirleme yarışının galibi yine rakı masasında bile korku salan Mehmet Kocadon olmuştur.

Hayatını Mehmet Kocadon’a benzemek için harcamaya devam Aras ise insan öğütmeye devam ediyor. Bodrum’da yola beraber çıktığı ve harcamadığı kimse kalmayan Aras, Büyükşehir hamlesiyle, il başkanlığı yarışında yine beraber yola çıktığı Milas belediye başkanı Muhammet Tokat ve Marmaris belediye başkanı Mehmet Oktay’la önce Osman Gürün’den kurtuldu daha sonra da ekip olduğu bu iki belediye başkanından.

Ahmet Aras için sırada hangi kurbanlar var?

Siyasette bu kadar kolay ve hızlı yol alanlar her şeye cüret edebilirler. Yine beraber yola çıktığı il başkanı olabilir mi?

Ya Ahmet Aras’ı telefonuma hapsettim, iznim olmadan tuvalete bile gidemez diyen yüce danışman sırada olabilir mi? Seçimden sonra ilk işim ondan kurtulmak diyormuş da haberi olsun.

Selametle!

polat-galle