DOLAR
32,3425
EURO
35,1086
ALTIN
2.309,83
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

KOMİK, ACIKLI, DÜŞÜNDÜRÜCÜ

Bodrum Ev Emlak

Siyasal partilere ve kişilere girmeden, politikacıları ve memleketin durumunu birlikte çözmeye çalışalım.
Daha doğrusu istişare edelim.

Eğer partizanlık yaparsak işin içinden çıkamayız, o yüzden partilere, isimlere girmeyelim diye vurguladım.

Partilerden, isimlerden konuya girmeye kalkarsak, daha fikir alışverişine girmeden kafalar kasayı kapatır.

Biz de hiçbir şey almadan vermeden beynimizin içine tekrar dönmüş olacağız.

Zaten normal hayatlarımızda, siyasi taraftarlığı her gün yapıyoruz, görüyoruz, izliyoruz.

Üstelik hepsinin onlarca, yüzlerce avukatı varken, hemen hemen hepsi köşeyi çoktan dönmüşken ve biz onların şaşalı hayatlarını cebimiz boş, kafamız dolu izlediğimiz halde bunu yapıyoruz.

Kendimizi savunmaktan bile aciz iken, onların avukatlığına soyunuyoruz.

Nerden bakarsak bakalım, hiçbir şekilde mantıkla izahı da, mizahı da olmayan bir durum.

Neyse konu fazla dağılmasın, asıl mevzuya gelelim.

-Cumhurbaşkanı’nın resmi sosyal medya hesaplarının altına korkmadan, onu tenkit edecek yorumlar yapabiliyorsanız, ülkede gerçekten fikir özgürlüğü var demektir.

-İçişleri Bakanının yine sosyal medya hesaplarının altına, başıma bir şey gelir mi acaba diye düşünmeden, onu eleştirebiliyorsanız, ülkede korku imparatorluğu yok demektir.

-Kendi sosyal medya hesaplarınızda korkmadan, fikirlerinize sansür uygulamadan, olduğu gibi yalın halde yazabiliyorsanız, memlekette özgürlük var demektir.

-Haber programlarına çıkan siyasetçiler, halkın merak ettiği ama soramadığı, bu yüzden gazetecilerin sormalarını beklediği sorulara, lafı dolandırmadan cevap verebiliyorlarsa, siyasette şeffaflık var demektir.

-Siyasetçiler kendi haklarında ki iddialar için, “Vatan Millet Sakarya” edebiyatı yapmadan, suçlu o, şu, bu demeden, sorulara direk, net, anlaşılır cevaplar verebiliyorlarsa dürüstler demektir.

– Politikacılar yaptıklarından dolayı hesap verebiliyorlarsa, istifa etmek zorunda kalanlar veya haklarında davalar açılanlar yargı önüne çıkıyorlarsa, memlekette hukuk işliyor demektir.

-Siyasetçilerin kendileri ve aileleri mütevazi yaşamlar sürüyorlarsa, gelir ve gider tabloları arasında uçurum yoksa, siyasete girmeden önce ve girdikten sonraki ekonomik statülerinde ciddi farklılık yoksa, çalmıyorlar, çırpmıyorlar demektir.

-Politikacılar birbirlerine hakaret etmeden konuşabiliyorlarsa, bir araya geldiklerinde görgü kurallarına titizlik gösteriyorlarsa, hitap şekillerinde aşağılayıcı unsurlar yoksa, eğitimli, ahlaklı, donanımlı insanlar demektirler.

-Birbirlerine karşı suçlamalarda bulunan, suç unsuru teşkil edebilecek ithamlarda bulunan siyasetçiler hakkında, Cumhuriyet Savcıları anında soruşturma açabiliyorlarsa, yargı bağımsızdır demektir.

Eğer parti holiganlığını bir tarafa bırakıp bunları kendimizle istişare edersek, memleketin durumunu ve siyasetçilerin gerçek yüzlerini net olarak anlayacağımızı ve sorgulayacağımızı düşünüyorum.

Geriye kalan hiçbir detaya takılmamalıyız.

Bazen en basit şekilde düşünmek, en doğru düşünce tarzıdır aslında.

Sadece kendimizle yapacağımız bu birkaç dakikalık sorgu bile, mevzuyu tamamen çözmemiz için yeterli olacaktır. Yeterki üstümüzde ki parti formalarını çıkaralım..

Bodrum Ev Emlak