DOLAR
45,4109
EURO
53,3358
ALTIN
6.850,37
BIST
14.779,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
25°C
Muğla
25°C
Parçalı Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Açık
26°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
25°C
Perşembe Yağmurlu
21°C

Köylülerden bir milyon lira toplayan imam ortadan kayboldu

Muğla’nın Milas ilçesinde bir imamın köyün muhtarı ve vatandaşlardan borç bahanesiyle dolar, altın ve nakit para toplayıp; 1 milyon lira ile ortalıktan kaybolması şok etkisi yarattı. Dolandırılan vatandaşlar soluğu jandarma ve adliyede aldı.

Köylülerden bir milyon lira toplayan imam ortadan kayboldu
A+
A-

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Ortaköy ‘de görev yapan imam Mehmet Sait Şahin camiye namaz gelen köylülerden “borcum var” diyerek yaklaşık 1 milyon lira değerinde dolar, altın ve TL. topladıktan sonra kayıplara karıştı.

İddiaya göre imam, köydeki cemaatten ve hatta köy muhtarından bile yardım talep etti.

MUHTARDA DOLANDIRILDI

Milas’a bağlı Ortaköy mevkiinde görev yapan imam, köylülerle birebir görüşmeler yaparak borcu olduğunu ve yardım almak zorunda olduğunu söyledi. Yardım talebini sadece köylülerle sınırlı tutmayarak, Ortaköy muhtarı Mehmet Aral dahil birçok kişiye ulaşan imam, köy halkını ikna ederek yaklaşık 1 milyon TL. topladı.

KAMYONU DAYADI EVİ BOŞALTIP KAÇTI

Köyün imamı Mehmet Sait Şahin’in geçtiğimiz hafta gece yarısı getirdiği kamyon ile evini boşaltıp kayıplara karışması üzerine köylü şoke oldu. Soluğu jandarma ve adliyede aldı.

MUHTAR SÖZCÜ’YE KONUŞTU

Orrtaköy Muhtarı Mehmet Aral yaşanan olayı SÖZCÜ’ye anlattı.

Köylülerden bir milyon lira toplayan imam ortadan kayboldu

Orrtaköy Muhtarı Mehmet Aral 

Muhtar imamın kendisinden de altınlarını aldığını belirterek “Köylüden TL, dolar altın toplamış yaklaşık 900 bin- 1 milyon TL. arası . Bende yardım amaçlı altınları vermiştim. Kendisine imam olduğu için güvenip yardım etmek istedik. Bugün kendisi ile konuştum. Sıkıntıları varmış. Babası ameliyat olmuş, Salı Çarşamba günü köye geleceğim dedi. Bizde zaten durumu resmi makamlara ilettik. Şaşkın ve üzüntülüyüz” diye konuştu.

 Kaynak: Sözcü

ETİKETLER: , , , ,