DOLAR
32,5882
EURO
34,7930
ALTIN
2.505,87
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
12°C
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
21°C

Lazerle Leke Tedavisi ile Kusursuz Ciltlere Sahip Olabilirsiniz

Lazerle Leke Tedavisi ile Kusursuz Ciltlere Sahip Olabilirsiniz
A+
A-

Lazerle Leke Tedavisi ile Kusursuz Ciltlere Sahip Olabilirsiniz

13Cilt kusurları birçok kişi için büyük sorunlar oluşturmaktadır. Bu noktada kusursuz ve lekelerin bulunmadığı bir cilde sahip olmak ise herkesin en büyük hayali konumundadır. Ciltte olan lekeler günümüz teknolojisiyle tedavi edilerek cildin lekeleri temizlenebilmektedir. Lazerle leke tedavisi yöntemi cildinde herhangi bir sorundan dolayı leke kalmış olan kişilerin her zaman tercih etmiş olduğu tedavi yöntemlerinin arasında yer almaktadır. Lazer yöntemi günümüz teknolojisinde en çok uygulanan leke tedavisi yöntemlerinin arasında yer almaktadır.

Ciltte lekeler bulunması kişinin kendisini hem yorgun hem de yaşlı hissetmesine sebep olabilmektedir. Bu evrede ciltte genellikle ten rengini vermekte  olan melanin pigmenti zamanla deforme olabilir ve deri üzerinde farklı renklerin oluşmasına sebep olabilmektedir. Bu tarz sorunlar ilerleyen dönemlerde daha fazla leke oluşmasına sebep olur. Leke sorunu genetik olan bir problem olabildiği gibi dış etkenlerden kaynaklı olarak da oluşabilen problemlerden birisidir. Özellikle güneşte yer alan zarar UV ışınları leke oluşmasına sebep olur.

Cilt Lekesinin Oluşma Sebepleri

Ciltte leke oluşmasının belirttiğimiz gibi yaşın ilerlemesi, genetik faktörler ve dış etkenlerle otomatikman ilgisi bulunmaktadır. Leke oluşmasının bir diğer önemli sebebi ise; su damlacıkları ciltteyken güneş altında kalınmasıdır. Bu durum özellikle yaş aylarında denizden çıkıldıktan sonra vücutta kalan su damlacıkları güneş ışınlarıyla beraber ciltte leke oluşmasına sebep olabilir. Lazerle leke tedavisi işlemi ise bu tarz durumlarda da uygulanmakta olan işlemlerin arasında yer almaktadır. Cildinizde su damlacıklarından dolayı leke oluşmaması için denizden çıktıktan sonra hemen kurulanmaya dikkat etmeniz gerekir.

Lazerle leke tedavisi yapılacağı evrede cildinize konsantre hale getirilmiş olan melanin pigmentleri lazer ile beraber uygulanmaktadır. Derinize işlenmekte olan melanin pigmentiyle beraber lekeli bölgelerde deformasyona uğramış olan melanin tekrar takviye edilir. Bu şekilde deri normalde olan gerçek görünümüne kavuşacaktır. Melanin zaten cildin ana pigmentlerinden birisi olduğu için leke olmayan yerlere uygulanmasında da bir zarar oluşmaz ve kişi bu noktada herhangi bir mağduriyet yaşamaz. Lazerle tedavi edildikten sonra bölgede biraz koyulaşmalar görülebilir. Fakat bu durumda panik yapmanıza gerek yoktur ve koyulaşma cildin aslında iyileşme sürecine girdiğini gösterir.

Cilt Lekeleri Tehlikeli Midir?

Ciltte görülen lekeler iyi huylu da kötü huylu da olabilmektedir. Bu yüzden cildinizde leke oluşmaya başladığı zaman veya oluştuktan sonra zaman kaybetmeden bir uzmana göstermeli ve lekelerin durumunun ne olduğunu kontrol ettirmeniz gerekmektedir. Yapılan bu kontroller sayesinde lekenin neden oluştuğu, lekenin yapısının ne şekilde olduğu ve tam olarak oluşma zamanı anlaşılarak gerekli tetkikler yapılır. Lekenin öğrenilmesi tedavisi evresinde en önemli noktalardan birisidir.

Cildinizde oluşmuş olan lekeler estetik açıdan sorun oluşturabileceği gibi aynı zamanda lekenin sağlık açısından da sorun oluşturan bir leke olduğu görülebilmektedir. Bu noktada lekelerin incelemesinin yapılması ve buna göre önleminin alınması gerekmektedir.  Eğer leke kötü huylu bir yapıya sahipse kişinin geç kalmadan gerekli tedavileri yaptırması gerekecektir. Aksi takdirde bu lekede çok fazla ilerleme görülebileceği gibi sağlık açısından da kişinin çeşitli sorunlar yaşamasına sebep olabilir.

Ciltte Leke Tedavisi Nasıl Yapılmaktadır?

Ciltte leke olduğu zaman bu evrede lazerle tedavi yöntemini tercih edecek olan kişiler leke tedavisinin nasıl yapılabileceğini ve bu evrede nasıl işlemler uygulandığı da kişiler için önem arz etmektedir. Lazerle leke tedavisinin yapılacağı sırada bunun için özel olarak geliştirilmiş olan lazerler kullanılmaktadır. www.drmustafakaratas.com Geliştirilmiş olan bu lazerler sadece cilt tedavileri yapılacağı sırada tercih edilmektedir. Bu yüzden en iyi sonuç cilt tedavisinde lazerden alınabilmektedir. Cildinizde yer alan lekeler cildinizin rengine göre daha koyu olduğu için lazerden rahatlıkla sonuç alınabilmektedir.

Lazer ciltte yer alan leke cildin kendi renginden daha koyu olduğu için rahat bir şekilde cildi geçerek lekenin oluştuğu melanin boyasına ulaşabilmektedir. Burada melanin boyasını parçalarken melanin lazer sayesinde parçalara ayrıldığı için rahatlıkla rengi de solabilmektedir. Melanın  küçük parçalara ayrılırken zaman içerisinde vücudumuz onu yok edebilecektir. Bu noktada lazer son derece etkili bir yöntemken sonuç alınması birkaç seansı bulabilir. Fakat ilk seanstan itibaren lekenin renginde solmalar meydana gelecek ve leke zamanla tamamen yok olabilecek duruma gelecektir.