DOLAR
40,0221
EURO
46,8808
ALTIN
4.277,81
BIST
10.007,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
38°C
Muğla
38°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Açık
36°C
Perşembe Açık
35°C
Cuma Açık
32°C
Cumartesi Açık
34°C

Limak otelinin planı bile yokmuş

Danıştay’ın iptal ettiği planları hazırlayan kişi davada bilirkişi yapıldı. Köylüler isyan etti: “Cennet koyu cehenneme çevirmek istiyorlar”

Limak otelinin planı bile yokmuş
22.05.2025
A+
A-

MUĞLA Bodrum’daki Kızılağaç Köyü Gerenkuyu Mevkii’ndeki orman ve hazine arazisine 5 yıldızlı 214 odalı turistik tesis yapmak için harekete geçen Limak’a projeyle ilgili “ÇED gerekli değildir” kararı verildi.

Limak otelinin planı bile yokmuş

Köylülerin ve çevrecilerin başlattığı hukuk mücadelesinde ilk duruşma dün yapıldı. Duruşmada iki köy muhtarı ile vatandaşlar Limak projesinin cennet Gerenkuyu sahilini cehenneme çevireceğini, halkın ücretsiz girdiği tek koydan yararlanamayacağını ve projenin kamu yararına olmadığını kaydettiler.

Limak otelinin planı bile yokmuş

‘Festival gibi kutlayacağız’

Duruşma sonrası SÖZCÜ’ye açıklama yapan Avukat Remzi Kazmaz “Bölgede daha önce yapılan planların 1/25 binlik planlara aykırı olduğu için Şehir Plancıları Odası tarafından dava açıldığı ve Danıştayın bu planları iptal ettiğini biliyoruz. İptal edilen planları hazırlayan kişinin bu davada bilirkişi olduğunu görünce şoke olduk. Ayrıca ortada plan filan yok, hazırlanan planları Danıştay iptal etti. Kamuya ait olan bir yerde plan yoksa nasıl projelendirme oluyor. Bilirkişi’nin acemilikten veya kasıtlı olarak hazırladığı 1/25 binlik plan olmadan hazırlandığı raporu mahkemenin görmemezlikten geleceğine inanmıyoruz. Mahkeme kararını iki hafta sonra verecek. Bizde bu kararı Gerenkuyu halk plajında festival gibi kutlayacağız” dedi.

Kaynak: Sözcü

ETİKETLER: