DOLAR
32,2183
EURO
35,0203
ALTIN
2.500,70
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
31°C
Muğla
31°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
32°C
Salı Az Bulutlu
31°C
Çarşamba Açık
26°C
Perşembe Açık
26°C

Mabolla Antik Kenti’nde kazı çalışması yürütülüyor

MUĞLA (AA) – Muğla’nın Menteşe ilçesinde Vali Orhan Tavlı’nın talimatıyla Menteşe’nin ilk yerleşimi olan 2 bin 500 yıllık Mabolla Antik Kenti’nde kazı çalışması başlatıldı.Antik kentte kazı, araştırma, belgeleme, koruma, onarım ve sergileme ça…

Mabolla Antik Kenti’nde kazı çalışması yürütülüyor
A+
A-
Aktur tatil sitesi

MUĞLA (AA) – Muğla’nın Menteşe ilçesinde Vali Orhan Tavlı’nın talimatıyla Menteşe’nin ilk yerleşimi olan 2 bin 500 yıllık Mabolla Antik Kenti’nde kazı çalışması başlatıldı.

Antik kentte kazı, araştırma, belgeleme, koruma, onarım ve sergileme çalışması yürütülüyor.

Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı desteğiyle gerçekleştirilen ilk dönem kazı çalışmalarında kentin kuruluş tarihine ilişkin verilere ulaşıldı.

– Kale surları kenti şekillendiriyor

Mabolla Antik Kenti, Menteşe’de Orta Mahalle’de Masa Dağı mevkisinde yer alıyor. Kent askeri, sivil ve dinsel kalıntılara sahip. Surlar savunmaya zayıf olan, hafif eğime sahip kuzey tarafta inşa edilirken buna karşılık topografyanın çok dik olduğu güney, batı ve doğu tarafta sura ihtiyaç duyulmamış. Kenti, kuzeyden çevreleyen surların güney yakınından itibaren, yaşam alanları, sivil ve dinsel yapılara ilişkin kalıntılara rastlanıyor. Günümüz modern kentinden kaleye çıkan patika boyunca aşağıda bulunan Basmacı deresine kadar çok sayıda ve dağınık bir şekilde oluşturulmuş oda mezarlar görülüyor.

Aktur tatil sitesi
ETİKETLER: