DOLAR
32,5044
EURO
34,6592
ALTIN
2.477,33
BIST
9.610,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
22°C
Muğla
22°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
14°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C

Mavi yolculuğun başladığı Kissebükü’nde doğa ve tarih yok oluyor

Mavi yolculuğun başladığı Kissebükü’nde doğa ve tarih yok oluyor
polat-galle

Muğla’nın Bodrum ve Milas ilçelerinde devam eden orman yangını bugün öğle saatlerinde dünyaca ünlü ahşap yatlarla yapılan ve Mavi yolculuğun Türkiye’deki başlangıç durağı olarak Kabul edilen Gökova’daki cennet Kissebükü Koyu’na ulaştı.

Kaynak Anterhaber.com

Bodrum’a bağlı Mazı ve Armutçuk bölgelerinde devam eden yangının rüzgarın etkisi ile büyümesinin ardından rüzgarın yön değiştirmesi ile Kissebükü’ne yönelen alevler koyu kapladı.

BİNLERCE YILLIK TARİHİ ESER VE KİLİSE VAR

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından üç yıl önce yapılan ve yaklaşık 3 bin yıllık antik kent kalıntıları ile Bizans dönemine ait Kilise kalıntıları ve mozaiklerin bulunduğu bölgesinde yer aldığı koyda bakanlık kazı ve kurtarma çalışmaları başlatmıştı.

Her yıl on binlerce lüks yat ve teknenin konakladığı, dünyaca ünlü milyarderlerin tatil yaptığı koydaki ormanların yanması denizcileri isyan ettirdi. Kaptan Ersan Tüzmen “Yangın Mazı’dan Kissebükü’ne geldi, geleceği zaten belliydi, tek bir uçak helikopter hiçbir şey yok. Sadece bir tekne denizden müdahale ediyor. Zaten karadan müdahale bu bölgeye çok zor. Müdahale için kim ne bekliyor anlamış değiliz. Havadan müdahalede ne yazık ki çok geç ve yetersiz kaldı, bu cennet yerler, doğa binlerce yıllık tarihi eser bir daha yerine konulmaz, denizden hem faciayı seyrediyor. Hemde bu sıcak havada bunun yaşanmasına izin verenlere dualar ediyoruz, çok acılı üzüntülü ve sinirliyiz, ormanlar, doğa, turizm, deniz turizmi mavi yolculuk hepsi bitti” diye konuştu.

Mavi yolculuğun başladığı Kissebükü'nde doğa ve tarih yok oluyor

 

Yeniköy Kemerköy Termik Santrali yönetim kurulundan yapılan açıklamada ise şunlara yer verildi.

“Son günlerde yurdumuzun farklı bölgelerinde meydana gelen orman yangınlarından dolayı hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Milas’ın Çökertme-Mazı-Gökbel mevkisin de devam eden orman yangınının dün Milas Ören’de bulunan Yeniköy ve Kemerköy santrallerimize yaklaşması ile ilgili olarak kamuoyunu bilgilendirmek istiyoruz. Santrallerimiz de yangına karşı elimizden gelen her türlü tedbiri almış bulunmaktayız. Bugün itibariyle Santrallerimizde çevredeki yerleşim yerlerine tehlike oluşturacak herhangi bir durum söz konusu değildir. Yangının devam ettiği Milas’ın Çökertme ve Fesleğen mahallelerinde Orman İşletme Müdürlüğü ile itfaiyelerimiz ve acil durum müdahale ekiplerimiz ortak çalışmalarına devam etmektedir. Grup şirketlerimizin farklı şantiye ve işletmelerinden gelen yangın müdahale araçları da ek destek olarak bölgeye sevk edilmiş durumdadır. Yöre halkı ve yerel otoriteler ile sürekli iletişim ve dayanışma halindeyiz. Tüm ülkemize geçmiş olsun diyoruz. Alanda aktif olarak görev alan ve bizlerle omuz omuza çalışan tüm kurumlarımıza, özverili çalışanlarına ve fedakar vatandaşlarımıza duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederiz.

velux