DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
18°C
Muğla
18°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Açık
21°C

Minimalist dekorasyona geçmek için öneriler

Evlerde veya ofislerde fonksiyonel olarak kullanılmayan ama atmaya da bir türlü kıyılamayan eşyalar bazen ciddi bir yük oluşturduğu gibi güz …

Minimalist dekorasyona geçmek için öneriler
23.12.2020
447
A+
A-
polat-galle

Evlerde veya ofislerde fonksiyonel olarak kullanılmayan ama atmaya da bir türlü kıyılamayan eşyalar bazen ciddi bir yük oluşturduğu gibi güz karmaşasına da neden olabiliyor. Gerçekten ihtiyaç olan ve aynı zamanda değer verilen eşyalarla, yük oluşturan eşyalar arasındaki çizgiyi bulmak ise kimi zaman zor olabiliyor.

Minimalist dekorasyona geçmek için öneriler

Minimalist düşünerek göz yormayan bir yaşam alanı oluşturmak aslında mümkün… Minimalist yaşam tarzı önemli bir karar. Öncelikle ev veya ofisinizin bir depolama alanı değil, yaşam alanı olduğunun farkındalığı gerekiyor.

Tekzen yaşam alanlarında kolaylıkla uygulanabilecek minimalist dekorasyon fikirlerini paylaştı:

  • Çok karmaşık renkli ve fazla göz yoran eşyalarınızı azaltarak sadeleşme çalışmanıza başlayabilirsiniz.
  • Çok fazla eşya gözü yorar. Sade ve şık objelerle dekorasyonu tamamlamak sizi iyi hissettirebilir. Yaşam alanınızdaki fazla eşya ve objeleri azaltmak daha net bir dekorasyon için önemli bir adım olacaktır.
  • Minimalist yaklaşımda renkler ayrı bir önem taşır. Sadelik için beyaz veya açık pastel renkleri tercih edebilirsiniz. Özellikle metrekaresi küçük alanlarda bu renkleri kullanırsanız, bulunduğunuz alan daha geniş ve aydınlık görünür.

Bu haber ilginizi çekebilir:

Minimalist dekorasyona geçmek için öneriler

Odalardaki kullanım alanları

  • Herkesin dolabında mutlaka hiç kullanmadığı kıyafetler, aksesuarlar bulunur. Bir gün kullanırım düşüncesi ile saklanılan bu eşyalar aslında giderek büyüyen bir depo alanı oluşturmaktan başka bir unsur taşımaz. Öncelikle bir ihtiyaç listesi oluşturup, dolaplarınızı bu listeye göre düzenleyebilir, sadece sevdiğiniz ve kullandığınız eşyaları saklama yolunu seçebilirsiniz.
  • Kullanmadığınız eşyaları internet üzerinden satışa çıkarabilir ya da ihtiyacı olan, severek kullanabilecek başka bir kişiye verebilirsiniz.

Minimalist dekorasyona geçmek için öneriler

  • Banyo dolapları da yine sadeleştirilebilecek alanlar arasında yer alıyor. Banyo raflarımızda günlük ihtiyaç dışında çok fazla şey bulunduğu oluyor. Banyo dolaplarınızı şık organizer modelleri ile düzenleyebilir, hangi ürünleri kullanıyorsanız ayırabilir günlük kullanmayacağınız ürünleri, eşyaları ise ayrı bir yerde bulundurabilirsiniz.
  • Çekmecelerinizi de yine çekmece düzenleyiciler ile sade ve düzenli bir görünüm elde edebilirsiniz. Bu düzenleyiciler aslında bazen gözden kaçan ama zaman içinde kullanmaktan zevk alacağınız eşyalarınızı her daim görmenize de faydalıdır.
  • Bir diğer düzenlenmesi gereken alanlar ise kitaplar. Dağınık ve ortada bekleyen kitaplarınızı kendi yapacağınız kitap raflarıyla düzenli, sade ve şık bir şekilde muhafaza edebilirsiniz. Elinizde bulunan kitapları tür ve yazarlara göre istediğiniz gibi sıralayabilirsiniz.

İlgili haberimiz: