DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Açık
24°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
22°C

Mucize ansızın geldi

Ümit Genç İletişim Bilgileri Fenerbahçe’yi Kadıköy’de devirme fırsatı geçmiş sezonlarda çok geldi Trabzonspor’un ayağına. Hatta daha iyi kadrolarla daha formdayken geldi. Bu sezon ise 19 maçlık seri yakalamış, şampiyonluk havasına girmiş …

Mucize ansızın geldi
A+
A-
polat-galle
Ümit Genç
İletişim Bilgileri

Fenerbahçe’yi Kadıköy’de devirme fırsatı geçmiş sezonlarda çok geldi Trabzonspor’un ayağına. Hatta daha iyi kadrolarla daha formdayken geldi. Bu sezon ise 19 maçlık seri yakalamış, şampiyonluk havasına girmiş, gelene 4, gidene 5 atan Fenerbahçe’yi yenmenin adına ‘mucize’ deniyordu.

Peki Abdullah Avcı ne dedi; mucizeler böyle ansızın gelir… En büyük kavuşmalarını Avcı ile yaşayan Trabzon camiası Kadıköy’deki zincirlerini yine Avcı’nın adıyla kırdı.

İlk yarı Trabzonspor tam da beklediğim gibi oynadı. Topu rakip sahaya en hızlı geçirmenin yolunu seçti. Onuachu’ya uzun oynayıp ikinci topları olabildiğince kanatlara açtı. 3 hızlı ayak Visca, Pepe ve Abdülkadir ile rakip kaleye hızlı gitmek üzerine kurulu bir strateji belirlenmişti. Sırtı dönükken duvar olan Onuachu yüzünü kaleye döndüğü ilk pozisyonda Fenerbahçe savunmasını afallatıp golü attı.

Samet ve Oosterwolde’yi hemen her pozisyonda çaresizlik içinde bırakan bir boğuşma izletti bize Onuachu. Fiziğini orantısız kullandı ve inanılmaz savaştı. İkinci golünün verilmesi için ortaya koyduğu enerji maçı ne kadar kafaya taktığının göstergesiydi.

Geçtiğimiz haftalarda Berat’ın Abdullah Avcı’nın prensi olacağını yazmıştım. Ayakları inanılmaz yere basmaya başladı ve şampiyonluk sezonundaki Berat’ı görmeye başladık. Attığı füzeyle Kadıköy’ü derin bir sessizliğe soktu.

47’de Pepe tabelada 3-0’ı yakınca Kadıköy’de homurtular başladı. Herkes maçın yeniden başlamasını istiyor gibiydi. Zaten öyle oldu… Hakem Zorbay Küçük o homurtuların çok etkisinde kaldı. Doğru bildiğini de yanlış okumaya başladı ve penaltı kararından sonra gerçek anlamda maçı yeniden başlattı. Kalan sürede maç çok tuhaf bir yere evrildi, kararlar saha gerçeklerinin çok ilerisine gitti ancak Trabzonspor o cehennemden bir şekilde çıkmayı başardı.

O psikolojiyi yönetmek de hiç kolay iş değildi. Sadece şunu söylemek yeterli; o psikolojiyi yönetemeyen tek isim Mehmet Can oldu. Büyük maç tecrübesi gelişince o da olacak.

Kadıköy’de adına ‘tarihi galibiyet’ demenin yanlış olmayacağı bir zafer alan Trabzonspor’un ‘korkulacak’ takım hüviyetini Abdullah Avcı ile yeniden kazanması bir lütuftur. Bu 3 puan Trabzon’u yarışa sokmayacak henüz ama kimliğini tanımasına ışık olacak.

Fenerbahçe’yi bu sezon Kadıköy’de bir daha hangi takım yenecek bilemem ama ilk kırılmayı hiç beklemediği anda yaşadığı da bir gerçek.


Ümit Genç
Aktur tatil sitesi
ETİKETLER: , , ,