DOLAR
32,3105
EURO
35,0957
ALTIN
2.279,29
BIST
8.961,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
23°C
Muğla
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Muğla Valisi Orhan Tavlı, ziraat odası başkanlarıyla bir araya geldi

Muğla Valisi Orhan Tavlı, ziraat odası başkanlarıyla bir araya geldi
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Muğla Valisi Orhan Tavlı, kentin tarımsal potansiyeli, ilçelerdeki tarımsal faaliyetlerin genel durumu ile üreticilerin talep ve beklentilerini değerlendirmek üzere ziraat odalarının başkanlarıyla buluştu.

Valilik 75. Yıl Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak da katıldı.

Tavlı, toplantıda yaptığı konuşmada, Muğla’nın coğrafi yapısı, tarıma elverişli toprakları, iklimi ile turizmden sonra tarım ve hayvancılıkta yüksek potansiyeli olduğunu belirtti.

Muğla’da kırsal kalkınma kapsamında pek çok projenin hayata geçirildiği ifade eden Tavlı, şöyle devam etti:

“Muğla’daki önemli yatırımlardan biri olan Seydikemer Tarımsal Süt İhtisas Organize Sanayi Bölgesi yakın zamanda resmiyet kazanacak. Proje ile bölge tarım ve hayvancılıkta büyük bir ivme kazanacak. Apiterapik Arıcılık Ürünleri, İşleme, Paketleme ve Uygulama Merkezi projesi hayata geçirildi. Muğla Teknopark A.Ş.’de Apiterapik Ar-Ge İnovasyon Merkezi kurulacak ve yapılan çalışmalarla önümüzdeki yıllarda sektörün ihtiyaç duyduğu standart ve kalitede apiterapik arı ürünleri üretiminin ve üretilen ürünlerin pazarlamasının sağlanacak.”

Orman yangınlarından etkilenen üreticilere tarımsal malzeme dağıtımının yanı sıra 17 milyon lira nakdi yardım yapıldığını belirten Tavlı, yardımların bu yıl da devam edeceğini söyledi.

Rektör Çiçek ise Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde toprak analizi konusunda çiftçilere yardımcı olduklarını, üretimde kalite ve verimliliğin arttırılması konusunda gereken desteği verecekleri ifade etti.

Ziraat odası başkanları da yangınlardan etkilenen üreticilere verilen desteklerden ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

Aktur tatil sitesi