DOLAR
32,3267
EURO
35,0819
ALTIN
2.298,64
BIST
8.979,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Muğla’da “yaş beton” denetimi başlıyor

Muğla Valiliği, kaçak yapılarla mücadelede yeni bir yöntem uygulanacağını açıkladı. Buna göre, beton santrallerinde üretilen yaş beton satışları denetim altına alınacak.

Muğla’da “yaş beton” denetimi başlıyor
Aktur tatil sitesi

Muğla Valiliğinde bugün yapılan toplantıda kaçak yapılar ile mücadelede yeni önlemler karara bağlandı. Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında yapılan toplantıya 13 İlçe Kaymakamı, İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü, Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanı ve Çevre Şehircilik İl Müdürü video konferans sistemi ile katıldı. Muğla’nın asayiş ve güvenlik açısından genel durumunun değerlendirildiği toplantıda; uyuşturucu ve kaçakçılıkla mücadele, karayolu trafik güvenliği, yasadışı göçle mücadele ve koronavirüsle mücadele konusunda yürütülen çalışmalar ele alındı.

Toplantıda ayrıca, olası bir deprem durumunda can ve mal kaybı gibi telafisi mümkün olmayan problemlerin yaşanmaması adına alınması gereken önlemlerle birlikte yapı denetimi ve yapı güvenliğinin önemine dikkat çekildi.

Buna göre; 4708 sayılı Yapı Denetim Hakkında Kanun kapsamına giren ve yapı ruhsatı tanzim edilen yapıların ruhsat ve eklerine uygunluğunun yapı denetim firmaları tarafından denetlendiği, yapım aşamalarının Ulusal Yapı Sistemine yüklendiği ve ilgili belediyelerce de kontrol edildiği, fakat ruhsatsız yapılara dökümü yapılan yaş beton ve kullanılan diğer malzemelerin denetiminin yapılmadığı bu nedenle ruhsatsız ve kaçak yapılaşmayı önlemek amacıyla ilgili mercilerce denetimlerin titizlikle yürütülmesinin büyük önem arz ettiği ifade edildi.

Bu kapsamda hazır beton santrallerinde üretilen yaş betonun ruhsatsız ve kaçak yapılara verilmesini önlemek ve kaçak yapı ile mücadele kapsamında kolluk birimleriyle birlikte Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce il genelinde beton santrallerinin yaş beton verdikleri yerlerin inşaat ruhsatının olup olmadığı konusunda denetimlerin titizlikle yürütülmesi ve sorumlular hakkında idari para cezası uygulanması konusu görüşüldü.

Kaynak : Sabah