DOLAR
32,3161
EURO
34,7711
ALTIN
2.389,65
BIST
10.257,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
18°C
Muğla
18°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Günü’nde Sorunlarına Dikkat Çekiyor

19 Eylül Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Günü’nde Türkiye genelindeki profesyoneller “Boşuna mı okuduk?” temasıyla sorunlarına dikkat çekiyor. İşsizlik, düşük ücretler, güvencesiz çalışma koşulları, özlük haklarının ihlali gibi zorluklarla karşı karşıya kalan mühendis, mimar ve şehir plancıları, Bodrum’da ayrıca aşırı çalışma saatleri ve zorlu çalışma koşullarıyla da mücadele ediyor. TMMOB, hem bu sorunlara çözüm arayışı içerisinde hem de kentlerin ve doğanın korunması için çalışmalarını sürdürüyor.

Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Günü’nde Sorunlarına Dikkat Çekiyor
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Günü’nde Sorunlarına Dikkat Çekiyor

Haber:  Bodrum Haber

Türkiye’nin dört bir yanında mühendis, mimar ve şehir plancıları, 19 Eylül Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Günü’nde “Boşuna mı okuduk?” temalı bir eylemle sorunlarına dikkat çekiyor. 1979’da TMMOB’nin çağrısıyla gerçekleştirilen iş bırakma eyleminin ardından, bu alanda çalışan profesyonellerin karşılaştığı zorluklar ne yazık ki artarak devam ediyor.

Sadece işsizlik ve hayat pahalılığı değil, aynı zamanda düşük ücretler, güvencesiz çalışma koşulları, özlük haklarının ihlali ve örgütlenme sorunları, sektördeki profesyonellerin başlıca sorunları arasında yer alıyor. Kamusal yatırımların azalması ve rant hırsının bilim ve tekniğin önüne geçmesiyle bu meslekler, zamanla değersizleşiyor.

Bodrum’da yaşayan 3500’e yakın mühendis, mimar ve plancı, yaşam zorlukları ve işsizlik nedeniyle meslekleri dışında işlerde çalışma zorunluluğuyla karşı karşıya. Ayrıca, şantiyelerde aşırı çalışma saatleri ve kölelik koşullarında çalıştırılma gibi sorunlar yaşanıyor.

TMMOB Bodrum İlçe Koordinasyon Kurulu’nun ifadesine göre, ülkede birçok hukuk mücadelesi de sürdürülüyor. Akbelen, Gökburun, ANTHAVEN ve daha birçok projeye karşı verdikleri hukuk mücadelesiyle, doğru ve adil bir yapılanma için seslerini duyurmaya çalışıyorlar.

Ancak bu sorunlara rağmen TMMOB, dayanışma içinde çözümler üretmeye devam ediyor. Hem kendi sorunlarına çözüm ararken, hem de toplumu ilgilendiren diğer meselelerde aktif rol alarak, toplumun geneli için çalışmalarını sürdürüyorlar. Özellikle kentlerin, doğanın ve yaşam alanlarının korunmasına yönelik çalışmaları, toplumun geneli için büyük önem taşıyor.

TMMOB, 19 Eylül Dayanışma Günü vesilesiyle tüm meslektaşlarına ve emekçilere birlikte mücadele etme çağrısında bulunuyor.