DOLAR
32,5595
EURO
34,8913
ALTIN
2.434,23
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Açık
23°C
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Açık
26°C

Mülteci Hayaller…

A+
A-
polat-galle

Eski filmleri hala severim, denk geldikçe de izlerim, efsane sahneler vardır. Mesela köylü bir kızımız meşhur olmayı kafasına koymuştur. Yıllarca televizyonlarda, dergilerde hayranlıkla izlediği kızların hayatları onun en büyük hayalidir.

Geçip aynanın karşısına ” Benim bu kızlardan eksiğim var mı” diye sorar, aynanın da haylazlığı üstünde” Ne eksiğin olacak kızım, sen hepsinden daha güzelsin” diye verir gazı bizimkine. Aynadan da takviyeyi alan güzel yavrumuz ardında utandığı hayatı bırakıp hayallerinin şehrine doğru yola çıkar. Sonrasını çoğumuz biliyoruz oralara fazla girmeye gerek yok….

Yıllar geçti, filmler, seyirciler değişti ama senaryo değişmedi, pardon değişti bir tek farkla, bu defa yola çıkanlar genç kızlarımız değil ergen erkek çocuklarımız oldu..

Bizim yakışıklı ergen açmış televizyonu paparazi haberlerini izliyor. “Şok şok şok, Bodrumda sarışın bir hatunla yakalanan Abuzittin sadece arkadaşız dedi, İngiliz kızla büyük aşk yaşayan garson Mehmet haftaya Manchester’de düğünümüz var dedi.”

Reklamlardan sonra da barlardan görüntüler, futbolcular, mankenler, ünlüler, köpüklü partiler falan derken bizim oğlan iyice kaptırıverir kendini, durması mümkün mü artık köyünde. Son defa geçer aynanın karşısına, limonu avuçlarına sıkıp sürer muhteşem saçlarına ve ertesi gün Bodruma doğru yola çıkar.

Cam kenarından bilet alan ergenimiz otogarda iner inmez bütün kadınların kollarını açtığını onu beklediklerini hayal eder. Neyse ulaşır bizimki Bodruma, ulan iyi de onu hiç karşılayan kadın yok, iyide böyle hayal kurmamıştı ki, dakika 1 gol 1, sonrası malum anlayacağınız gibi.

Meşhur olmaya giden kızlarınkiyle aynı son ama bu daha erkeksi bir son…

Hayaller hep vardır çünkü bedavadır ve iyileştirici tarafı vardır ama birde gerçekler vardır, onlarda paralıdır ve üzen tarafı vardır..

Bodrum’da hangi mekana giderseniz gidin, bu hayallerle gelen ve hüsrana uğrayan emekçi bir kardeşimiz muhakkak vardır. Bir zamanlar gelmek için can attığı yerden, tekrar köyüne gitmek en büyük hayalidir…

Yani hayal kurarken “nasıl olsa cebimden birşey çıkmıyor.” diye düşünmeyin, belki cebinizden bir şey çıkmıyor ama yüreğinizden çok şey çıkıyor.

Bu yüzden hayal kurarken bile gerçekçi olun.

Aktur tatil sitesi