DOLAR
32,5724
EURO
34,9700
ALTIN
2.445,74
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
26°C
Muğla
26°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Salı Açık
24°C

Narenciye Bahçeleri Su Altında

Narenciye Bahçeleri Su Altında
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Aşırı yağış nedeniyle dün Namnam Çayı, Yuvarlakçay ve Kargıcak derelerinden akan sular Köyceğiz Gölü’nde su seviyesini yükseltti.

Taşkın nedeniyle sahil şeridine yakın ev ve iş yerlerini su bastı, kordon ve kordona çıkan yollar su altında kaldı.

Suyun yükselmesiyle göle dönüşen narenciye bahçeleri drone ile görüntülendi.

Muğla Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, su basan narenciye bahçelerini gezerek ön inceleme yaptı. Ekipler, ilerleyen günlerde hasar tespit çalışması yürütecek.

– “Ekiplerimiz incelemelerini sürdürüyor”

Muğla Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, AA muhabirine, Muğla Valisi Orhan Tavlı’nın talimatları ile bölgede inceleme yaptıklarını ve üreticilerle görüştüklerini söyledi.

Son bir haftada bölgenin önemli ölçüde yağış aldığını ve Köyceğiz Gölü’nün taştığını hatırlatan Saylak, “Ekiplerimiz üreticilerle birebir görüşerek alanlarda incelemelerini sürdürüyor. Bahçeleri hasar gören üreticiler çifti takip formunu dolduruyor ve biz de yakından takip ediyoruz.” dedi.

Saylak, yağışlarla bazı tarımsal alanlarda ve seralarda da hasar meydana geldiğini anlatarak, ilerleyen günlerde bu çalışmaların tamamlanacağını dile getirdi.

Bodrum Ev Emlak