DOLAR
32,3653
EURO
34,9637
ALTIN
2.325,37
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C

Narın cilde faydaları nelerdir? Nar cilt için nasıl tüketilir?

Narın cilde faydaları nelerdir? Nar cilt için nasıl tüketilir?
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Yüzyıllardan beri nar güç, üretkenlik ve yenilmezliği sembolleri arasında yer almış bir meyvedir. Sağlık açısından da oldukça büyük yararları bulunmaktadır. Aynı zamanda kültürümüzde narın bereketi simgelediği de söylenmektedir. Bazı kültürlerde ise nar ağacı kutsal kabul edilmiştir. Hatta nar ağacına zarar verenlere büyük cezalar verilmiştir. Anadolu kültürü ve pek çok kültürde narın kadınlarda doğurganlığı arttırdığına inanılmaktadır. Buna göre hamilelikte nar tüketilir mi? Sorusunun yanıtı…

Hamilelik süreci oldukça sancılı ve önemli bir süreçtir. Anne adayları yedikleri şeylere büyük önem vermelidir. Gebelikte nar yemek sanılanın aksine kötü bir fikir değildir. Hamilelik sürecinde günlük 1 adet nar tüketilebilir. Nar birçok vitamini içerdiği sıkıntı yaşanmayacaktır. Tam tersi bebek gelişimi olumlu etkilenir. Halk arasında nar nasıl soyulur? Sorusu da merak edilmektedir. Narın dışında oldukça sert bir kabuk bulunmaktadır. İçindeki nar tanelerine ulaşmak için öncelikle kabuğu soymanız gerekmektedir. Bir bıçak yardımı ile baş kısmından oval bir şekilde kesik attıktan sonra isteğe göre ortadan ikiye el ile ayrılabilir veya birbirine paralel boydan çizikler atarak ayırabilirsiniz. Bununla birlikte narın faydaları nelerdir? Tarzındaki soruların cevabı…

NARIN FAYDALARI

Nar, hastalıklardan bizi korumasının yanında sağlımızı geliştirmede de önemli etkiye sahiptir. Nar meyvesi günlük olarak ara öğünlerde büyük bir zevkle tüketilebilir. Kış aylarında soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklara oldukça iyi gelmektedir. Meyve olarak tüketilmesinin yanında nar suyu da önemli yer tutmaktadır. Nar suyunda bulunan bazı kimyasal bileşenler sayesinde sağlığınızı önemli ölçüde korumuş olursunuz. Narın faydaları genel olarak şu şekildedir:

  • Antioksidan içeriği bakımından oldukça zengindir. Özellikle diğer meyvelerle kıyaslandığında antioksidan bakımından ilk sıralarda yer almaktadır. Bu sayede vücutta dolaşan serbest radikallerin tutularak dışarı atılması sağlanır ve vücuttaki zehirli atıklar atılmış olur.
  • Nar ayrıca doğal kalp ilacı olarak da bilinir. Narın kalp ve damar sağlığına etkisi oldukça büyüktür. Buralarda oluşan rahatsızlıklara kaşı kalkan görevi görür ve kalp ve damar sağlığı korunmuş olur.
  • Vücutta çeşitli yollarla oluşan enfeksiyonların önlenmesinde yardımcı gıda olarak kullanılması önerilir. Bunun yanında hafızayı güçlendirmektedir.
  • Nar sindirim sistemindeki olayları düzenlemesiyle de bilinmektedir. Nardan elde edilen posa içeriğinde oldukça önemli maddeler vardır. Bu maddeler sayesinde şişkinlik, hazımsızlık ve kabız gibi birçok rahatsızlığın giderilmesine yardım eder.
  • Ekşi narın faydaları da bulunmaktadır. Ekşi nar normal nara göre daha çok idrar söktürme ve bağırsakları açma özelliğine sahiptir. Ekşi nar suyu veya posası yenildiği zaman safra kesesinde biriken zararlı atıkların atılmasına da yardımcı olur. Ayrıca damar sertliği gibi önemli olayları da engellemektedir.
  • Nar kabuğunun faydaları genelde bilinmemektedir. Nar kabuğu mucizevi özelliklere sahiptir. Narın kabuğunu soyduktan sonra kaynatıp içtiğiniz zaman başta meme kanseri olmak üzere birçok hastalıktan kurtulma yoluna girmiş olursunuz. Hararetiniz artmışsa nar kabuğu bu harareti alır ve vücudunuza enerji verir ve yorgunluk hissini giderir. Bunların yanında nar kabuğu vücudu, kalbi, mideyi, bağırsakları ve diş etlerini kuvvetlendirmektedir. Mide iltihaplarının söktürülmesinde de nar kabuğundan faydalanılabilir.
polat-galle