DOLAR
32,3168
EURO
35,0597
ALTIN
2.307,99
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

“Nartugan” kutlandı

“Nartugan” kutlandı
A+
A-
Aktur tatil sitesi

MUĞLA (AA) – Muğla‘nın Bodrum ilçesinde, “Nartugan” kutlaması düzenlendi.

Kent Konseyi Gündoğan Çalışma Grubu’nca, Gündoğan Mahallesi sahilinde yapılan etkinlikte, katılımcılar, sembolik hayat ağacına renkli çaputlar bağlayarak dilek diledi.

Lokma tatlısıyla çeşitli ikramların yapıldığı etkinlikte, renkli görüntüler yaşandı. Yoğun ilgi gösterilen etkinlikte, bando geçişi yapıldı, sahilde ateş yakıldı. Katılanlar bando takımının çaldığı, şarkıcı Barış Kömürcüoğlu’nun da seslendirdiği şarkılar eşliğinde dans ederek eğlendi.

Kent Konseyi Gündoğan Çalışma Grubu üyesi Dilek Yarar, yaptığı açıklamada, etkinliğin geleneksel hale geldiğini, iki yıldır salgın dolayısıyla ara verilen programlara yeniden başladıklarını söyledi.

Çok güzel bir geleneği yaşatmaya çalıştıklarını ifade eden Yarar, “Nar-Tugan ‘doğan güneş’ demek. Biz de en uzun gecenin aydınlığa dönüşünü, güneşin doğuşunu kutladık. Bando takımı ve sanatçı Barış Kömürcüoğlu’nun konseri ilgi görüyor. El sanatları tezgahları ve yöresel yiyeceklerin yer aldığı tezgahlar var. Herkes bu etkinliği çok özlemiş. Katılanlar eğlenerek çok güzel vakit geçiriyor. O yüzden bizde çok mutluyuz.” ifadelerini kullandı.

Bodrum Ev Emlak