DOLAR
32,5191
EURO
34,7972
ALTIN
2.420,37
BIST
9.719,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
21°C
Muğla
21°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
22°C
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
26°C

Ortak konut kredisi alınır mı?

Ortak konut kredisi alınır mı?
15.04.2021
805
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Yatırım ya da oturmak için ev satın almayı düşünenler için birçok ödeme seçeneği bulunuyor. Ev satın almak isteyenler peşin, senetli ya da konut kredisi ile ödeme yapabiliyor. Türkiye’de ev sahibi olurken en çok tercih edilen ödeme yöntemlerinden biri de konut kredisi.

Ev alacaklar olanlar bir kısmını peşin olarak ödemeyi kalanı için ise konut kredisi çekmeyi tercih ediyor. Birçok banka, farklı vade ve faizlerle konut kredisi sunuyor. Ancak bankalar, konut kredisinde kendilerini güvence altına almak için kredi süresi bitine kadar eve ipotek koyuyor.

Ortak konut kredisi alınır mı?

Konut kredisi hakkında en çok merak edilen şeylerden biri de ortak alınıp alınmadığı. Bankalar, ev satın almak isteyenlere ortak konut kredisi de sunuyor.

Peki ortak konut kredisi nedir? Kimler ortak konut kredisi kullanabilir? Ortak konut kredisi kullanabilmenin şartları nelerdir? İşte ortak konut kredisi hakkında bilinmesi gerekenler…

 

Kolay ödeme fırsatı sunuyor

Ortak konut kredisi; bankaların ev almak isteyen ancak bütçesi yeterli olmayan ve ortak konut sahibi olmak isteyenlere sunduğu bir konut kredisi çeşididir. Ortak konut kredisi ile bir eve iki ya da daha fazla kişi konut kredisi kullanarak sahip oluyor. Ortak kredide, ipotek evin tamamına konulduğu için bankalar kişiler adına ayrı krediler açar ancak bu kişiler birbirlerinin borçlarından sorumlu oluyor.

Ortak konut kredisi eş, aile ya da arkadaşlar arasında kullanılabilir. Bu kredi, birden çok kişinin gelir beyanıyla taksit tutarlarını daha kolay ödeme fırsatı sunuyor.

Ortak konut kredisi alınır mı?

Ortak konut satın alacaklar dikkat!

• Eşiniz, ailenizden biri ya da arkadaşlarınızla ortak kredi kullanabilirsiniz.

• Evi müşterek tapulu olarak satın alarak, kredi ödemelerini beraber yapabilirsiniz.

• Düzenli geliri bulunan en az 2 en fazla 5 kişi bir araya gelerek ortak konut kredisi alabilir.

• Ekspertiz değerinin yüzde 80’ine kadar, 120 ay vade imkanıyla kredi kullanabilirsiniz.

• Ortak satın aldığınız ev, konut kredisi bitine kadar ipotekli olur. Banka gerektiğinde ek teminat da talep edebilir.

polat-galle