DOLAR
32,2960
EURO
34,7983
ALTIN
2.409,80
BIST
10.270,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

Polis memurunu şehit eden sanığın cezası ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına yükseltildi

– İstinaf, bir polisin de yaralanmasına ilişkin verilen 10 yıllık hapis cezasını 15 yıla yükseltti

Polis memurunu şehit eden sanığın cezası ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına yükseltildi
A+
A-
Aktur tatil sitesi

MUĞLA (AA) – Muğla’nın Bodrum ilçesinde, bir polisin şehit edilmesi, bir polisin de yaralanmasına ilişkin davada yerel mahkeme tarafından müebbet ve 10 yıl hapis cezası verilen sanık Fatih Ö, istinafta görülen davada ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi’nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Fatih Ö. cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı.

Duruşmada şehidin babası Şahin Yangöz ve annesi Nursel Yangöz ile taraf avukatları da hazır bulundu.

Mahkeme heyeti, duruşma sonunda Fatih Ö’nün polis Ercan Yangöz’ü şehit etmesi sebebiyle Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi’nde verilen müebbet hapis cezasını, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çevirdi.

Sanığın polis memuru Abdulkadir Doğan’ı yaralaması sebebiyle yerel mahkemede verilen 10 yıl hapis cezasını da 15 yıla çevirdi. Mahkeme, katil zanlısının oğlu Efe Ö’nün de beraat kararını değiştirmedi. Kararda Yargıtay temyiz yolunun açık olduğu belirtildi.

– Olay

Bodrum’un Yahşi Mahallesi’nde 16 Haziran 2021’de, polisin takip ettiği otomobilden ateş açılması sonucu yaralanan 2 polis memurundan Ercan Yangöz şehit olmuş, Abdulkadir Doğan hastanede tedaviye alınmıştı.

Fatih Ö. ve oğlu Efe Ö’nün de aralarında bulunduğu 4 kişi gözaltına alınmış, baba ve oğlu tutuklanmış, diğer iki şüpheli serbest bırakılmıştı. Efe Ö. yapılan itiraz üzerine tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Muğla’nın yanı sıra farklı illerde düzenlenen operasyonlarda da silah ticareti ve saldırıyla ilişkili oldukları öne sürülen 19 şüpheli daha yakalanmış, bu kişilerden 12’si tutuklanmıştı.

Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi’nde 27 Eylül’deki 9. duruşmada sanıklar Fatih Ö’ye müebbet ve 10 yıl hapis cezası, oğluna ise beraat kararı verilmişti.

Bodrum Ev Emlak