DOLAR
32,5694
EURO
34,9827
ALTIN
2.455,55
BIST
9.777,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
26°C
Muğla
26°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Salı Açık
24°C

REKLAMLAR

Aktur tatil sitesi

Öncelikle reklam ne demektir konuya oradan başlayalım.

Reklam; Bir şeyi geniş kitlelere tanıtmak, beğendirmek, alınmasını, satılmasını, o şeyin daha çok istenmesini sağlamak amacıyla söz, yazı ve benzeri araçlarla yapılan her türlü tanıtma çabası demektir.
Merak etmeyin bir ürünün tanıtımını yapmayacağım veya size birşey satmaya çalışmayacağım.

Konumuz Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve onun ekibinin yaptığı reklamlar.

Bir bakıyorsunuz beyefendi takım elbise ile çöpleri topluyor, tabi bu arada kaç defa çekimin tekrarı yapılıyor onu bilmiyorum ama en azından birkaç defa olmuştur, sonuç itibari ile profesyonel çekim yapılıyor, tek bir seferde çekmeleri zor gibi. Tıpkı bizim fotoğraf çektirirken birden fazla çektirdiğimiz gibi..
Muhtemelen şöyle oluyordur;

”Pardon, başkanım tekrar alabilir miyiz, bu olmadı sanki. Çöpçü arkadaş sen şöyle sağın da dur başkanın ama kameraya bakma, başkanım sizin de gözünüz elinize aldığınız çöp çorbasında olsun, daha inandırıcı, daha samimi olur”

Sonuçta halkın en sevdiği şeylerden biri. Kılcal damarlara kadar bile yutturulur..

Muhtemel algılar şöyle olur.

Vay bee koskocaman Belediye Başkanı çöpleri topluyor, helal olsun. Başkan dediğin böyle olur.. .
Gerçekten de öyle oluyor.

Çekimin meyveleri birkaç saat sonra tek tek dallardan düşmeye başlıyorlar

Yorumlar yağmaya başlıyor Başkan’a;

-Başkanım büyüksün.
-Sen adamın dibisin
-İşte Başkan dediğin böyle olur
-Halkın başkanı seninle gurur duyuyoruz

Balık avına çıkan başkan ve ekibi kısa bir prodüksiyonla birkaç ay yetecek sazan avlıyorlar..

Sosyal medyadaki tepkilere bakan başkan ve ekibi, sonuçtan çok memnunlar.

Bu durum ilham oluyor tabi. Ekipteki zıpırlardan biri fırlıyor

”Başkanım Bodrum’da çok hayvan sever var. Yarın sizin makam odanıza bir kedi alsak, sizin masaya bir bardak su koysak, o da ordan su içse, siz de paylaşsanız, nasıl olur”

Başkanın çok hoşuna gider bu dahice öneri.

”Tamam yarın hemen yapalım onu” der.

Ertesi gün tekrar çekimler başlar. Başkan şık giyinmiş, makam odasın da memleket meseleleriyle uğraşıyormuş gibi yapıyor, tam o sırada odasına bir kedi giriyor, masanın üstünde duran bardaktan su içiyor. Kameraman istediği fotoğrafı alana kadar kadraja basıyor. Kediye aynı sahneyi tekrar yaptılar mı onu bilmiyorum işte, kediye iftira atmayayım şimdi.

Neyse ekip yine güzel bir iş çıkardı ve servis edildi fotoğraflar.

Vay ki ne vay ortalık yıkılıyor.

-Hayvan dostu başkan
-Merhametli başkan
-Sen ne iyi insansın başkan
-Hayvanlar adına sana teşekkür ediyoruz başkan
-Helal sana bizim oğlan diyenler de var tabi ki..

Başkan ve ekibi yine kısa bir çalışmayla bir sürü çupra, levrek, çinekop yakaladılar bu defa da..

Gaza gelen başkan talimatı verir.

”Bu sosyal medyada iş var arkadaşlar. Daha çok yüklenelim ama konuları seçerken halkın direk ciğerine, böbreğine, dalağına işleyecek konular olsun”

Ekipteki fikolardan biri ” Başkanım, siz yarın yolda yürürken teyzenin biri gelse yanınıza, size dua etse, sizi övse falan, sizde yanına otursanız hayırlı evlatlar gibi ilgilenseniz teyzeyle nasıl olur”

Oda da alkış sesleri yükselir. Bu proje çok tutar kesin sesleri yükselir.

Ertesi gün kurgulandığı gibi başkan sözde bir denetim sırasında yolda yürüyecek ve köylü, Bodrum’lu bir teyze durduracak onu.

Tam da öyle oluyor..

Teyze başlıyor dua etmeye, bizimkini övmeye, şişirmeye, tabi bu arada ekip kayıtta. Beklenenden de güzel geçti. Ortaya muhteşem bir yapıt çıktı resmen. Aynı gün hemen sosyal medya hesaplardan servis ediliyor, bu defa deniz de ne var ne yok avlanılıyor, hatta araya karışan deniz anaları falan bile var…

Böyle çok prodüksiyonu var başkanın ama birkaç tanesini örnek verdim. Bu arada bu verdiğim örneklerin hepsi başkanın sosyal medya hesapların da paylaşıldı. Çoğunuz da görmüşsünüzdür zaten.

Biz nasıl fotoğraf, video falan çekip, sosyal medya da insanların beğenisine sunuyorsak bu olanların da amacı bu, aynı şey.

Bir fark var, biz siyasetçi değiliz, paylaştığımız fotoğraflardan kuru beğeni dışında bir beklentimiz, bize bir faydası yok ama siyasetçilerin öyle değil. Onların ki hedef, plan ve amaç odaklı. Yani kurgunun içinde, doğruluk, samimiyet yok. Tamamen algı çalışması ve koltuğu çalışmadan sağlama almak..

Abarttığımı düşünenler olabilir. Onlar lütfen başkanı sosyal medya hesaplarından takip etsinler, az bile yazdığımı görecekler…

Bu yüzden siz siz olun sosyal medya hesaplarından hizmet yapıyorlarmış gibi görünen siyasetçilere inanmayın, sahada gözlerinizle icraatlarını görün. Yoksa daha çok kısa metrajlı filmler izlersiniz böyle….