DOLAR
34,9466
EURO
36,7211
ALTIN
2.977,22
BIST
10.125,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Yağmurlu
10°C
Muğla
10°C
Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
12°C
Pazartesi Açık
13°C
Salı Açık
15°C
Çarşamba Açık
15°C

Retina Dekolmanı Belirtileri Nelerdir?

Retina Dekolmanı Belirtileri Nelerdir?
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Retina dekolmanı gözün içinde bulunan sıvının göz duvarından ayrılması durumudur. Tedavi edilmesi gereken retina dekolmanı için mutlaka belirtiler verdikten sonra bir retina muayenesi için göz doktoruna gidilmesi gereken bir rahatsızlıktır. Retina dekolmanı belirtileri arasında gözlerde kapalı ya da açık fark etmeksizin meydana gelen ışık çarpmaları sayılabilir. Bu belirtisinin yanında retina dekolmanı bulanık görmeye ve kişilerde tedavi edilmezse birçok göz sorununa neden olabilmektedir.

Katarakt Tedavisi Nedir?

Katarakt gözde perde oluşumu ya da görme bozukluğu şeklinde kendini belli eden bir göz rahatsızlığıdır. Katarakt bazen belirti verse de bazen belirti olmadan meydana geldiği için sağlıklı bireylerin bile göz muayenesinde katarakt değerlendirmesi yaptırması önemlidir. Göz muayenesi sırasında uzman hekim ışık altında katarakt oluşumunu görmek için değerlendirme yapar ve gözün ne kadar etkilendiğini görerek tedavi için hastayı bilgilendirir. Göz muayenelerinde katarakt oluşumu görüldüğü zaman mutlaka tedavi edilmesi gereklidir ki ciddi görme sorunları meydana gelmesin. Katarakt rahatsızlığı gözlük ya da ilaç kullanımıyla geçmeyen mutlaka ameliyat gerektiren bir durumdur. Erken tanısı her rahatsızlıkta olduğu gibi katarakt sorununda da önem taşır.

Katarakt Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Katarakt ameliyatı göz çevresinin lokal anesteziyle uyuşturulması şeklinde yapılır. Yarım saat süren ameliyatta kişi ağrı ya da acı hissetmez. Katarakt olan göz içerisindeki göz merceği parçalanarak çıkarılır. Göz merceğinin yerine saydam ve yapay olan lens yerleştirilir. Kişi aynı gün gözünü kullanıp normal yaşamına geri dönebilir. Oldukça pratik ve hızlı olan katarakt ameliyatı sonrası gözün görme kalitesi arttığından dolayı gözlük kullanımı gerekmeden kişinin görme duyusu güçlenir. Katarakt ameliyatı sonrası uzman hekim enfeksiyon riskine ve görme kalitesinin iyileşmesine neden olacak olan damlalar verecek ve bu damlaların 3-4 hafta kullanılması tavsiye edilecektir. Aynı anda 2 göze müdahale edilemeyeceği için bu süre sonunda diğer göze de katarakt oluşumuna göre ameliyat istenebilir ve uzman hekimin önerdiği zaman diğer katarakt oluşan gözde operasyon için hazırlanır.

Makula Deliği Nedir?

Makula deliği tedavi edilmediği takdirde ciddi görme kayıplarına neden olan göz retinasında oluşan delinmeye verilen isimdir. Makula deliği gözde meydana gelen delinmeye verilen isim olmasının yanında tek tedavisi çözümü cerrahi operasyon olan bir rahatsızlıktır. Genelde 50 yaşlarından sonra kişilerde görülebilen makula deliği rahatsızlığının yaşlanmaya bağlı olan belirtilerinin yanında belli bir sebebi yoktur. Retina bölgesi gözde keskin ve renkli görmeyi sağlayan bir kısımdır. Bu bölgede oluşan siyah sabit leke zaman içerisinde ilerleyerek görmeyi ciddi anlamda etkilemektedir.

Makula Deliği Evreleri Nelerdir?

Makula deliği ilk belirti olarak çarpık görme ve bulanıklık hissi olarak ortaya çıkar. Tedavi edilmeden ilerlemesi durumunda düz çizgilerde kırılmalar meydana gelir. Bu kırılmalar ilerleyen evrelerde retinanın tam orta noktasında kişinin değişiklikler hissetmesiyle ilerler ve sonunda siyah sabit bir leke olarak kişinin görmesinde sorunlar yaşanmasına neden olur. Mutlaka tedavi edilmesi gereken makula deliği görme kayıpları yaşanmasının en sık görülen nedenleri arasında kendini gösterir.

Retina Dekolmanı Belirtileri Nelerdir?

Retina dekolmanı kişilerde tedavi edilmezse birçok göz sorununa yol açan gözdeki sıvının göz duvarından ayrılması rahatsızlığıdır. Birçok nedeni olmasının yanında en sık nedeni ise yaşlanmadır. Retina dekolmanı belirtileri arasında gözde ışık çarpmaları, parlak ve beyaz zeminlere bakarken birden uçuşan cisimler, noktalar görülebilir. Eğer bu belirtilerden biri ya da birkaçı mevcutsa vakit kaybetmeden mutlaka bir göz muayenesine gidilerek bir uzman hekimin kontrol etmesinde fayda olacaktır.

Aktur tatil sitesi