DOLAR
32,5947
EURO
34,7865
ALTIN
2.497,31
BIST
9.461,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
12°C
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
19°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Rusların yüzde kaçı bu yıl yaz sezonunda tatile gitti?

Rusların yüzde kaçı bu yıl yaz sezonunda tatile gitti?
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Rus NAFİ Araştırma Merkezi’nin araştırmasına göre Rusların %81’i bu yaz tatile çıkmadı. Tatile çıkanlar ise en çok kendi araçlarıyla seyahat etmeyi tercih etti.

Rusya merkezli araştırma merkezi NAFİ, bu yaz yüksek sezon döneminde Rusların %81’inin tatile çıkmadıklarını açıkladı. Buna göre bu yaz, Rusların sadece %19’luk kısmı tatile gitti.

Moskova ve St. Petersburg kentlerinde yaşayanların ise %86’sı yaz tatiline çıkmadı.

NAFI Araştırma Merkezi Turizm ve Seyahat Departmanı Araştırma Müdürü Irina Ivankova, Rusya’nın güneyinde, fiyat-kalite dengesi açısından tatil imkanların şu anda kısıtlı miktarda olduğu için mevcut kısıtlamalar altında, Rusların önemli bir kısmının evde kalmayı tercih ettiğini söyledi.

Tatile çıkanların %63’ü kendi araçlarıyla seyahat etmeyi tercih ederken; %16’sı uçak ve treni, %5’i ise otobüs ile seyahati tercih etti.

Nisan ayında düzenlenen NAFI anketine göre, Rus turistlerin çoğu tatil yerlerine uçakla (% 84), %41’lik kısmı ise arabayla seyahat etmeyi planlıyordu.