DOLAR
32,5370
EURO
34,9593
ALTIN
2.456,46
BIST
9.880,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
26°C
Muğla
26°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Parçalı Bulutlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Rusya’dan rekor sayıda vatandaşlık

Rusya’dan rekor sayıda vatandaşlık
A+
A-
polat-galle

Son yıllarda sürekli artan Rusya Federasyonu vatandaşlığına alınan yabancı sayısı yeni bir rekor kırdı.

Rusya Federasyonu İçişleri Bakanlığı göç raporuna göre; 2021 yılının ilk 11 aylık döneminde 667 bin 939 kişiye pasaport verildi.

Bu geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 18 artış anlamına geliyor.

Rusya Federasyonu İçişleri Bakanlığı göç raporuna göre, aynı dönemde göçmenler dahil, ülkede kaydıyla kayıtlı yabancı sayısı da 11 milyon 895 bin 887 oldu. Geçen yıl bu sayı 8.9 milyondu.

Bu arada demografik sorunu hafifletmek için ülkeye dönmeye özendirilen Ruslardan bu çağrıya uyarak gelen ve Rusya’ya yerleşenlerin sayısı aynı dönemde 72 bin 884 kişiye yükseldi.

Diğer yandan vize uygulanan ülkelerden Rusya’ya gelen, oturma ve çalışma izni sahibi yabancıların sayısı 183 bin 157 olarak açıklandı. Bunlardan çalışma iznine sahip olanların sayısı 42 bin 200.

Bu sayının içinde Türk vatandaşları da bulunuyor ancak hangi ülkeden kaç kişiye oturma ve çalışma vizesi verildiği açıklanmadı.

Turkrus.com’un haberine göre geçen yılın aynı döneminde bu statüdeki yabancı sayısı 206 binden fazlaydı.

polat-galle