DOLAR
32,5978
EURO
34,7995
ALTIN
2.405,78
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Açık
22°C
Cuma Açık
26°C
Cumartesi Açık
26°C

Sadece emlak fotoğrafı çekenlerin bildiği 4 şey!

Sadece emlak fotoğrafı çekenlerin bildiği 4 şey!
31.03.2021
868
A+
A-
Bodrum Ev Emlak

Eğer satışa çıkaracağınız evinizin fotoğraflarını profesyonel bir şekilde çeker ya da çektirirseniz evinizi belirlediğiniz satış fiyatından daha yüksek fiyata satma şansınız artıyor. Belki de tam da bu nedenle, yurtdışında gayrimenkul danışmanlarının sadece yüzde 35’i profesyonel fotoğrafçılarla çalışıyor.

Peki Türkiye’de durum nasıl? Gayrimenkul almak isteyenlerin satın alma süreçleri ile ilgili bir araştırma yapan ERA Türkiye’nin açıkladığı sonuçlara göre de Türk halkının yüzde 40’ı satın alacağı ev için en çok internetten yararlanıyor. Bu durum, emlak sitelerinde gayrimenkul danışmanları tarafından yayınlanan satılık daire ilanlarının gayrimenkul satışında ne kadar etkili bir mecra olduğunu gözler önüne seriyor.

Sadece emlak fotoğrafı çekenlerin bildiği 4 şey!

 

Satılık ev arayışında olanlar emlak ilanlarında en çok nelere dikkat ediyor?

Araştırma sonuçlarına göre, alıcıların internet üzerinde yaptıkları araştırmalarda en çok dikkat ettikleri noktalar arasında; yüzde 80 oranla fotoğraf ve gayrimenkul detay bilgileri, yüzde 40 oranla komşu demografisi geliyor.

Emlak ilan fotoğraf çekimlerinin profesyonel oluşunun, alıcıların dikkatine sunulan gayrimenkulün satış süresini olumlu etkilediği bir gerçek. Peki emlak fotoğrafı çekerken nelere dikkat etmelisiniz?

 

İşte sadece profesyonel olarak emlak fotoğrafı çekimi yapanların bildiği 4 şey!..

Sadece emlak fotoğrafı çekenlerin bildiği 4 şey!

1) Fotoğraf çekimi yaptığınız kameranın özelliklerini bilin

• Biliyor musunuz; yüksek kalite fotoğraflara sahip olan emlak ilanlarının metrekare fiyatları yüzde 47 daha fazla soruluyor.

• İyi bir emlak fotoğrafı çekmek için üst düzey bir kamera ve bazı tam özellikli düzenleme yazılımı da dahil olmak üzere doğru ekipmana ihtiyacınız var. Küçük bir hatırlatma: Geniş açılı lensler özellikle dar alanlarda birçok nesnenin sığmasını sağlıyor.

• Akıllı telefonla yapılan emlak fotoğrafı çekimlerinde ışık kullanımından fotoğrafın flu görünümüne kadar pek çok risk sizi bekler.

• Profesyonel bir kameranız yoksa bile Photoshop gibi doğru fotoğraf düzenleme programları hakkında temel düzeyde bilgi ve beceri edinmekte fayda var.

Sadece emlak fotoğrafı çekenlerin bildiği 4 şey!

2) Dış çekim için hava durumunu takip edin

• Evin iç özellikleri gerçekten alıcıların ilgisini çekmeye yetecek güzellikte olabilir. Ancak satılık bir ev veya satılık daire arayanlar evin bulunduğu yapının dış görünümünü de her zaman önemser. Bu nedenle emlak ilanlarınız arasında mutlaka dış cephe fotoğrafına yer vermek önemlidir.

• Dış çekim yapacağız günü belirlerken havanın kapalı, yağmurlu ya da sisli olmaması gerekir. Aksi takdirde alıcılarda beklediğiniz etkiyi uyandıramazsınız.

• Güneşli bir günde çekim yaparken de gün ışığının binanın arkasından gelmeyeceği (ters ışıkta kalmayacağı) bir saate göre planlama yapmalısınız.

Sadece emlak fotoğrafı çekenlerin bildiği 4 şey!

3) Banyo çekimine dikkat!

• Ev alacaklar için evin metrekaresi, oda sayısı, cephesi kadar önemli olan bir başka unsursa mutfak ve banyolardır.

• Mutfak çekimlerinde doğru açıyı bulduğunuza emin olun.

• Mutfağın düzenli görünüm kadar ankastre ürünler varsa markalarını gösterecek detay fotoğraflar alıcıların ilgisini çekebilir.

• Peki ya banyolar? Satılık dairede banyo fotoğrafı çekmeden önce tuvalet kapaklarını kapalı olduğuna emin olun, tuvalet kâğıdı rulolarını tazeleyin, küçük bir çiçek ve temiz havlular yerleştirmeyi ihmal etmeyin.

 

 

Sadece emlak fotoğrafı çekenlerin bildiği 4 şey!

4) Bazen küçük detaylar ev satışında çok etkili olabilir

• Satılık dairenin fotoğrafını çektiğiniz sırada gözünüzden kaçan bazı detaylar olabilir. Yer döşemesindeki hasar, mutfak dolabındaki leke vs.

• Unutmayın, kameranın gözü her şeyi yakalar. Bu nedenle emlak fotoğrafı çekimi öncesi evin düzenli ve temiz olmasına ayrı bir özen göstermelisiniz.

• Photoshop uygulamalarını kullanmayı biraz olsun öğrenmişseniz, çektiğiniz ev fotoğraflarına bir kez daha görüntüyü yakınlaştırarak bakmalı, gerekirse birtakım rötuşlar yapmalısınız.

• Ev sahibi olma kararı hayatta çok sık verilen bir karar değildir ve bu nedenle alıcılar satın alacakları evin fotoğraflarında tüm detaylara dikkatle bakacaktır.

Aktur tatil sitesi