DOLAR
32,5569
EURO
35,0018
ALTIN
2.428,25
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
23°C
Muğla
23°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
26°C

Sağlık turizmi sektörü eleman açığına çare arıyor!

Sağlık turizmi sektörü eleman açığına çare arıyor!
11.01.2022
293
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Türk Sağlık Turizmi Derneği (TÜSATDER) Başkanı Dr. Servet Terziler, sektördeki destek eleman açığına vurgu yaparak “Sağlık turizmine 15 bin eleman lazım” dedi.

15 BİN DESTEK ELEMANI AÇIĞI VAR

Alanya’da düzenlenen Sağlık Turizmi Eğitimi Çalıştayı’nda sektöre ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Terziler, “Türkiye’nin 81 ilinde sağlık turizmi yapıldığını düşündüğümüz zaman destek elemanlarında hem sayı, hem de kalite olarak ciddi sorunlarımız olduğunu görüyoruz. Türkiye’de günde ortalama 2 bin saç ekimi işlemi yapılıyor. Bu sayı için en az her vaka için bir destek elemanı olması gerekiyor. Buradan en az 15 bin destek elemanı açığı olduğunu söylemek yanlış olmaz. Çalıştay raporlarımızı YÖK’e ilettik.

SALGIN ÖNCESİNDE 3 MİLYAR DOLARLIK EKONOMİK HACME ULAŞILDI

Saç ekimine bakıldığı zaman İtalya, İspanya, İngiltere, Almanya, Hollanda gibi ülkelerde Türkiye ön planda. Son 5 yılda aylık olarak 50 bin, yıllık olarak ise 750 bine varan saç ekim sağlık turistine ulaştık. Bunun da rakama dökülen boyutlarında 2019 yılında yaklaşık olarak 1.5 milyar doları geçen bir hacme ulaştık” dedi.

Bodrum Ev Emlak