DOLAR
32,5018
EURO
34,5754
ALTIN
2.491,73
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
22°C
Muğla
22°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
14°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C

Salep içmenin 7 şaşırtıcı faydası

Salebin faydaları için sayfamıza bakabilirsiniz. Ayrıca salep kalori, kilo aldırır mı, sağlığa yararları nedir sorusuna cevap veriyoruz

Salep içmenin 7 şaşırtıcı faydası
A+
A-

Soğuk havalarda sıcak bir fincan salep içmek, bizleri mutlu eder. Peki, salebin faydaları nelerdir? Bu lezzetli içeceğin, sağlığımız için şaşırtıcı yararlarını öğrenmeye hazır mısınız?

Salebin faydaları hakkında bilgiler sunuyoruz.

Söze başlarken, çok önemli bir noktaya değinmek istiyoruz: Marketlerde toz veya sıvı halde hazır satılan saleplerin içinde şeker, nişasta ve koruyucu kimyasal maddeler vardır. Bu sebeple salebin mucize faydalarından yararlanmak için aktardan katkısız toz salep almalı, evde kendiniz pişirmelisiniz.

1. Salebin faydaları öksürüğe şifa verir

Boğaz ağrısını yumuşatır

Salebin faydalarından biri, kış aylarında sıkça karşılaşan grip, nezle, öksürük gibi hastalıklara doğal şifa kaynağıdır. Özellikle, boğaz ağrısı ve öksürüğe iyi gelen salep, bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Ailede herkesin güvenle içebileceği salep, hastalıklara karşı tam koruma sağlıyor.

2. Tokluk hissi vererek iştahı dengeliyor

Diyet yaparken de içilebilir

Aç kalmadan kilo vermek isteyenler, ara öğünlerinde bir fincan tarçınlı salep ve bir avuç içi kadar kuruyemiş yiyebilirler. Midede uzun süre kalarak tok hissetmeyi sağlıyor, kan şekerini düzenliyor ve tatlı isteğini doğal yoldan gideriyor. Özellikle, tarçın ilave edilen salebin, bu özelliği artıyor.

3. Kabızlığın iyileşmesinde yardımcı olabilir

Kabızlığın giderilmesinde salebin faydaları var.

Suyla veya sütle pişirildiğinde koyulaşıp yoğun kıvam alan salep, adeta yumuşacık bir süngerle siliyormuş bağırsakları tertemiz yapıyor. Toksinleri, besin kalıntılarını temizliyor. Ayrıca, kabızlığa iyi gelen besinlerden biri olabilir.

4. Salep yemek sonrası şişkinliği önleyebilir

Karın şişkinliği ve hazımsızlığa iyi gelir

Yemeği fazla kaçırdığınızda veya genel bir şişkinlik, gaz probleminiz olduğunuzda bir fincan tarçınlı salep içebilirsiniz. Çünkü salep, sindirim sistemi ve bağırsakları rahatlatır; fazla gazın vücuttan atılmasına yardımcı olur.

5. Vücudun enerji ve ısısını yükseltir

Kış aylarında soğuklara karşı korur

Soğuk ve karanlık kış günlerinde enerji düşer, halsizlik olur. Salep, içerdiği faydalı özler sayesinde hem vücut enerjisini artırıp yorgunluk giderir hem de ruh halini olumlu etkileyip mutluluk verir.

6. Salep ortalama 120 kalori değerindedir

Salep kalorisi 120 civarındadır

Bir bardak sütle pişirilen salep ortalama 120 kaloridir. Diyet yapanların bile günde 1500-2000 kalori alabileceğini göz önünde bulundurursak, salep tok tutma özelliğiyle de ideal içeceklerden biridir. Ara öğünde bir fincan salep ve bir adet mevsim meyvesi yiyerek diyete uygun hale getirebilirsiniz.

7. Salebin sağlığa çeşitli faydaları vardır

Adet sancılarını gidermeye yardımcı olur

Adet düzensizliğine iyi gelir. Cinsel gücü artırıcı özelliktedir. Kabızlık ve şişkinliği giderir. Hemeroidi rahatlatır. Sindirimi kolaylaştırır. Hafızayı ve zihni güçlendirir. Vücut ısısını artırıp soğuktan korur.

Aktur tatil sitesi