DOLAR
27,1592
EURO
28,9599
ALTIN
1.681,71
BIST
8.039,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
33°C
Muğla
33°C
Açık
Cumartesi Açık
34°C
Pazar Açık
33°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Şeker hastaları oruç tutabilir mi?

Uzman Doç. Dr. Mehmet Çölbay, Ramazan ayında oruç tutan diyabet hastalarını uyardı.

Şeker hastaları oruç tutabilir mi?
A+
A-

Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Çölbay, Ramazan ayında oruç tutmayı planlayan diyabetli hastaların mutlaka uzman görüşü almaları gerektiğini söyledi.

Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Çölbay, oruç tutmayı planlayan diyabetli hastalara ilk olarak Ramazan ayı öncesinde muayene ve tetkiklerini yaptırmalarını önerdi. Diyabetli hastalar için Ramazan ayı ve oruçla ilgili paylaşımlarda bulunan Çölbay, “Öncelikle hastanın durumunun değerlendirilmesi ve mutlaka uzman görüşü alınması gerekmektedir.

Oruç sırasında gün içinde çeşitli saatlerde parmak uçlarından kan şekeri takipleri yapılmalıdır. Hasta sulfonilüre grubu bir ilaç kullanıyorsa bunu değiştirmeli veya ilacı sahurda almayıp tek doz olarak iftarda alması gerekmektedir.

Uzun etkili insülin kullanan hastalar ilacını iftarda almalı, idrar miktarını arttıran bir ilaç kullanıyorsa bunu değiştirmelidir. Kişiler kan şekerinin düştüğünü hissettiğinde ölçtüğü kan şekeri 70 mg/dl’nin altındaysa daha dikkatli olmalıdır” ifadelerine yer verdi.

Bahçeşehir Koleji
ETİKETLER: