DOLAR
32,3411
EURO
35,0201
ALTIN
2.321,80
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Ses Yalıtım Süngeri Çeşitlerinin Günümüzde Bizlere Katkısı

Ses Yalıtım Süngeri Çeşitlerinin Günümüzde Bizlere Katkısı
A+
A-
polat-galle

Ses yalıtımı günümüzde birçok alanlarda yapılmadığından dolayı veya yeni aldığınız dairelerde uygulanmamış olmasından dolayı sizlere günlük yaşantınızda psikolojik bozukluklara veya enerji düşüklüğüne sebep olmaktadır. Yasa gereği 2020 ile birlikte ses yalıtımı yeni yapılacak olan binalarda daireler size teslim edilmeden önce binada ses yalıtımı yapılması zorunlu hale getirildi. Hatta bu ses kirliliğine evimizde dahi karşılaşıyoruz. Bu da bizi ister istemez evimizde bizi huzursuz eder. Bu ses kirliliğini evimizde ve ofisimizde yaşamamak için izolasyon çözümlerimiz mevcuttur. Bunlardan biri de ses izolasyon süngeri olarak bilenen akustik özelliklere sahip süngerlerdir. Bu süngerler ses emilim ve kesicilik bakımından oldukça başarılıdır. Tavanlarda ve duvarlarda kullanılabilen bu akustik süngerler kullanımı da oldukça basittir. Ses yalıtım süngeri çok çeşitli olup farklı renk seçenekleriyle de kullandığınız alana güzel bir hava katabilirsiniz. Yanmazlık özelliğiyle de beraber kesinlikle alev ilerletmeyen akustik ses süngerleri bu alanda ilgili deney ve testlerden başarıyla geçip sertifikalara sahip olmuştur. Üstelik ses izolasyon süngerini istediğinize bağlı olarak kendinden yapışkanlı olarak lamine de edebiliriz. Böylece uygulaması son derece basit olur. Bu ses izolasyon süngeri sadece evlerde ve ofislerde sınırlı değil, toplantı salonları, konferans salonları, sinema salonları, spor salonları, stüdyo ve radyo odaları, jeneratör kabinleri, yat marinleri gibi bir çok kullanım alanları vardır.

Ses Yalıtım Süngeri Çeşitlerinin Günümüzde Bizlere Katkısı

Ses akustik süngeri evlerde tavan ve duvarlarda kullanılır. Evimizde yaşadığımız ses sorunu genelde komşumuzdan gelen sesler ve dışarıdan gelen araba, inşaat sesleri bizleri evimizde bile rahatsız verebilir. Hatta rahatsızlık vermekle kalmaz ciddi sağlık sorunlarına da yol açıyor. Bunlar sıklıkla yaşanan uykusuzluk ve strestir. Ses yalıtımı uygulanan evde istenmeyen sesleri en az seviyeye indirerek sorunu ortadan kaldırır tamamen huzura kavuşursunuz. Evinizde rahatça dinlenebilir ve ailenizle huzurlu vakit geçirebilirsiniz.  Ses izolasyon süngeri çok çeşitli olup yumurta, piramit, labirent, special, basotect, rulo ve düz modelleri bulunmaktadır.

Ses Yalıtım Süngeri Çeşitlerinin Günümüzde Bizlere Katkısı

Ofislerde ses yalıtım süngeri uygulamak istemeniz durumunda sesin yankısı ve ortamın kalabalık olmasından dolayı sesin karmaşasını engellemek adına akustik panel kullanımı sağlayabilirsiniz. Fakat akustik paneller sizin ihtiyacınıza bağlı olarak istediğiniz görünüme bağlı olarak birçok çeşide ayrılmaktadır, asma tavan paneller tavanlarınızda montaj ekipmanlarımızla birlikte uygulanması halinde sesin tavan kısmına çarpıp geri dönüşünü engellemektedir. Asma tavan panelleri kullanarak ofislerinizde şık bir görünüme sahip olabilirsiniz. Akustik paneller üretiminde ise iç katmanında akustik ses yalıtım süngeri yer almaktadır, dış katmanında ise akustik kumaşlar ile kaplıdır. Akustik kumaşlar görüntüsü şık olması ile birlikte içerisinde üretim aşamasında sesin akustiğini sağlayacak hammaddeler kullanılmaktadır. Bu sayede ofislerinizde asma tavan panel veya duvarlarınız ses yalıtım panelleri kullanımı sağlayarak rahatsız edici sesleri en az düzeye indirebilirsiniz. Akustik paneller içerisinde yer alan ürünlerle ilgili yanmazlık sertifikasına ve daha birçok ayrıntıya Turkish Acoustic web sitesinden görüntüleyebilir teknik şartnamelere uygunluğunu kontrol edebilirsiniz.

Ses Yalıtım Süngeri Çeşitlerinin Günümüzde Bizlere Katkısı

Stüdyolarda veya evinizde ses yalıtımı süngeri uygulamak istiyorsanız Tekno Touch Panel sünger veya akustik yumurta sünger gibi ses yalıtım süngeri kullanmanız halinde eğer ürünleri doğru yerlerden tedarik etmeniz halinde doğru bir ses akustiğini sağlayabilirsiniz. Bu sayede sessin daha düzgün çıkmasını sağlayarak kaliteli işler yapabilirsiniz. Ses dalgalanmalarını keserek ortaya berrak bir ses çıkarır. Ses emilim ve kesicilik konusunda oldukça başarılı bir üründür. Üstelik bu akustik süngerler radyo odalarında da kullanılmaktadır.

Turkish Acoustic olarak ses yalıtım sorunlarınıza kesin ve doğru çözüm sunmaktadır. Ses yalıtım malzemelerimiz tamamen yerli üretimdir. Ses yalıtım malzemelerimiz son derece kaliteli olup hepsi yanmazlık özelliğindedir. Kesinlikle alev ilerlemesi olmaz. Yanmazlık konusunda deneyler ve testlerden başarıyla geçip sertifikalara sahip olmuştur. Yurtiçi ve yurtdışında güçlü referanslarımızla her zaman müşterilerimizin yüzünü güldürmeyi başardık. Turkish Acoustic her zaman hizmetinizdedir.

Kaynak: https://www.sesyalitimsungerleri.com/firexpan.html

velux