DOLAR
36,6580
EURO
40,0193
ALTIN
3.525,20
BIST
10.860,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Çok Bulutlu
19°C
Muğla
19°C
Çok Bulutlu
Pazartesi Çok Bulutlu
16°C
Salı Parçalı Bulutlu
8°C
Çarşamba Açık
10°C
Perşembe Açık
13°C

Şiddetli yağıştan etkilenen alanlarda hasar tespiti yapılıyor

Şiddetli yağıştan etkilenen alanlarda hasar tespiti yapılıyor
04.02.2022
300
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Muğla’da şiddetli yağışlardan etkilenen bölgelerde hasar tespit çalışması yürütülüyor.

Muğla ve ilçelerinde 2 gündür aralıksız devam eden sağanak nedeniyle Menteşe ilçesinde metrekareye 196, Ula ilçesinde 161, Marmaris ilçesinde 66, Milas ile Ortaca ilçelerinde 64, Köyceğiz’de 60, Seydikemer’de 48, Kavaklıdere’de 40, Dalaman’da 23, Yatağan’da 22, Fethiye’de 21, Datça’da 19 ve Bodrum’da 12 kilogram yağış düştü.

Yağışlar nedeniyle tarım arazileri, çok sayıda ev ve iş yeri ile depo sular altında kaldı.

Valilik himayesinde yağıştan etkilenen bölgelerde AFAD, kaymakamlıklar ile belediyelerce alanlarda ve evlerde hasar tespit çalışması başlatıldı.

İl Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezinde (GAMER) Muğla Vali Yardımcısı Ayhan Yazgan başkanlığında yürütülen çalışmalarda bin 206 personel, 326 araç ve 138 iş makinesiyle çalışmalar devam ediyor.

Ulaşımda kar yağışı nedeniyle meydana gelen aksamalar karayolları ekiplerinin müdahalesi ile giderildi. Seydikemer’deki Seki- Elmalı yolu açma çalışmaları kara yolları ekiplerince devam ediyor.

Kentte haberleşme ve enerji kesintisi bulunmazken, 3 direk hasarına müdahale ediliyor.

Yağışlar nedeniyle 8 konut, 8 iş yeri , 2 depo ve 1 okulda su tahliyesi yapıldı, kanal ve yollar temizlendi, 2 ağaç devrilmesi ile bir mahsur kalma olayına müdahale edildi.

Aktur tatil sitesi