Bireylerin yaşamlarında iyi ya da kötü birçok durum olabilmektedir. Bu durumlar genellikle sağlık ya da beslenme ile alakalı olabilmektedir.
Bireylerin yaşamlarında iyi ya da kötü birçok durum olabilmektedir. Bu durumlar genellikle sağlık ya da beslenme ile alakalı olabilmektedir. Özellikle yüzde çıkan sivilcelere karşı akne skar tedavisi uygulanmaktadır. Sizler de bu tedavi seçeneklerini araştırarak yüzünüzdeki izlerden kurtulabilirsiniz.
Sivilce sonrasında meydana gelen kahverengi lekeler kötü görünüme sebebiyet vermektedir. Dolayısıyla akne skar tedavisi yapıldıktan sonra oluşmakta olan kızarıklıklar 3 ile 6 ay içerisinde geçmektedir. Özellikle erken yaşlarda görülebilen bu durumlar bireylerde yoğun bir şekilde yaşanmaktadır.
Kimyasal peeling ile cilt soyma işlemi yapabilirsiniz. PRP tedavisi, akne skar tedavisi ve dermokiller ile birlikte mezoterapi gibi fonksiyonel lazer tedavileri de uygulanmaktadır. Kişiye göre belirlenebilecek tedavi yöntemleri hekim kontrolünde yapılmaktadır.
Sivilce ve yağlanmayı kontrol altına alırken belli noktalara da dikkat etmeniz gerekmektedir. Sivilce tedavisinden sonra kalan izlerin küçültülmesi ve yok edilmesi için lazer gibi işlemler yapılmaktadır. Bu sivilce izi tedavisi işlemi sonucunda izler geçmektedir. Düzenli bir şekilde yüzünüzü temizleyip gereken özeni gösterdiğinizde güzel bir yüze kavuşabilirsiniz.
Öncelikli olarak sivilce izleri her yaşta görülebilecek bir durumdur. Sivilce ve sivilce izlerinden kurtulmak için cildinizin sivilce izi tedavisi sırasında temiz olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Bununla birlikte tonik kullanarak gözeneklerinizi açmanız daha iyi olmaktadır. Ayrıca elma sirkesi kullanarak cildinizi silebilirsiniz.
Ancak elma sirkesinin su ile seyretmeniz gerekmektedir. Bununla birlikte nemlendirici kremler de kullanmalısınız. Ayrıca sivilce izi tedavisi yapıldıktan sonra tarçınla da maske yaparak sivilcelerin oluşmasını önleyebilirsiniz. Limon suyu ile cilt tonunuzu eşitleyebilirsiniz. Ayrıca çay ağacı yağıyla da ciltteki iltihabı azaltabilirsiniz.
Botoks işlemi uygulanmadan önce bireyin terlemesine sebep olabilecek bir hastalığın olup olmadığı araştırılmaktadır. Bunun sonucunda ise gerekli tedavi ve önlemler alınarak operasyon yapılmaktadır. Bu süreç zarfında botoks terleme tedavisi hasta da yer alan sempatik sinirlerin fazla çalışmasını tetikleyen bir problem varsa bu probleme dayalı tedavinin yapılması gerekmektedir. Yapılan sonuçlar da hastanın bir rahatsızlığı olmamasına rağmen terleme devam ediyorsa hekim kontrolünde koltuk altı botoksu uygulanmaktadır.
Ter bezlerinin normalden daha fazla çalışması sonucunda aşırı terleme meydana gelmektedir. Bu durum botoks terleme tedavisi hormanar değişiklik, enfeksiyon, nörolojik rahatsızlık, ya da bazı ilaçların yan etkilerinden kaynaklanmaktadır. Bunun yanında metabolik bozukluk ya da tiroid bezi hastalıklarıyla da terleme görülebilmektedir. Burada terleme mekanizması bozularak aşırı terlemeye neden olmaktadır.
Aşırı terleme ile koltuk altı tedavisi yapılabilmektedir. Koltuk altına uygulanan bölge olarak bilinmektedir. Yapılan botoks terleme tedavisi işlemi toksin adı verilen bir malzeme ile bireye uygulanmaktadır. Uygulama sonrasında yapılan botoks ter bezlerinde yer alan sinir uyarılarının iletimini engellemektedir. Böylece ter üretimi geçici bir süre durmakta ve azalmaya başlamaktadır.