DOLAR
32,5005
EURO
34,9292
ALTIN
2.432,98
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
23°C
Muğla
23°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
26°C

Sosyalist Güç Birliği’nde ‘sert özeleştiri’ gündemde

Seçime Sosyalist Güç Birliği (SGB) adı altında giren TKP, TKH ve SOL Parti, seçim süreci değerlendirmesini parti içi görüşmelerin ardından yapacak. Seçimi de kapsayan geniş bir sürecin ise “sert özeleştiri” ile gündeme alınması bekleniyor.

Sosyalist Güç Birliği’nde ‘sert özeleştiri’ gündemde
30.05.2023
418
A+
A-
polat-galle

Türkiye Komünist Partisi (TKP), Türkiye Komünist Hareketi (TKH) ve SOL Parti, Emek ve Özgürlük İttifakı görüşmelerine katılmayarak ya da ilk görüşmelerin ardından ayrılarak Ağustos 2022’de SGB’yi oluşturdu. İttifakın seçimi de kapsayan ancak seçimle sınırlı olmadığını belirten partiler, cumhurbaşkanı adayı çıkarmama kararı aldı. Ancak ittifak, 14 Mayıs’taki seçimde beklenen sonucu alamadı. İttifakın toplam oy oranı 0.3’te kaldı.

İttifakın varlığını sürdürüp sürdürmeyeceği, nasıl bir bir yol izleyeceği ise yeni gündem maddesi olacak. İttifak bileşeni partiler, hem Recep Tayyip Erdoğan’ın kazanması hem de ittifakın beklenileni verememesi nedeniyle özeleştiriye başladı. Seçimden hemen sonra partiler arasında iletişim kurulmaya başlandığı belirtilirken asıl görüşmelerin ise her partinin kendi iç değerlendirmelerinden sonra yapılacağı kaydediliyor. “İttifakın yeterince çalışmadığı” değerlendirmesi partilerce dile getiriliyor ve “En baştan görüşmeler başlayacak. Sonuçlar masaya yatırılacak. Her şey baştan konuşulacak” ifadeleri kullanılıyor. Ortaya çıkan sonucun ve Türkiye’nin mevcut koşullarının, ittifakın zeminini devam ettirmesinin önemini artırdığı kaydedilirken, yapılacak görüşmelerde ise “sert özeleştiri” sürecinin ortaya çıkması bekleniyor.

ETİKETLER: ,