DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
20°C
Muğla
20°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Salı Açık
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Tapu randevusu nasıl alınır?

Tapu randevusu nasıl alınır?
A+
A-

Tapu işlemlerini gerçekleştirmek için Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nden randevu almanız gerekiyor. Randevunuzu Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün çağrı merkezi üzerinden oluşturmak mümkün. Ancak son yıllarda çevrimiçi tapu randevusu başvurusu yoğun ilgi görüyor. Web sitesi üzerinden online tapu randevusu da alabilirsiniz. Bu aşamada da karşımıza Web Tapu çıkıyor, peki Web Tapu nedir?

İşte taşınmaz işlemleri için tapu randevusu alabilmenin yolları ve web tapu ile ilgili merak edilenlerin yanıtları…

Aynı gün içinde 1 randevu alabilirsiniz

Tapu randevusu nasıl alınır? Bu sorunun ilk yanıtı şu: Tapu işlemlerinizi gerçekleştirmek için Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’nün 181 numaralı çağrı merkezini arayarak randevu alabilirsiniz. Ancak çağrı merkezlerinin yoğunluğu düşünüldüğünde e-randevu tapu randevusu almak size zaman tasarrufu sağlayacaktır.

Tapu randevusu nasıl alınır?

Online randevu almadan önce mutlaka bilmeniz gerekenler

• Web sitesinde randevuların, uygun tarih ve saat aralığında kimlik numarası ve müdürlük kontenjanına göre alınabildiğini unutmayın.

• Eğer kontenjan dolmuşsa o gün için randevu alamazsınız, şansınızı başka bir gün için deneyin!

• Tapu randevunuzu taşınmazın kayıtlı olduğu tapu müdürlüğünden ya da farklı bir müdürlükten alabilirsiniz.

• Bir yıl içinde aynı kimlik numarasıyla aldığınız randevunuza 5 kez gitmezseniz, aynı yıl içinde yeni bir randevu alamazsınız.

• Aynı gün içinde sadece tek bir randevu alabilirsiniz.

Web Tapu ile zaman tasarrufu sağlayın

Web Tapu sistemi, vatandaşların ve ticaret sicilinde kayıtlı şirketlerin taşınmazlarını internet ortamından takip edebildiği ve yönetebildikleri sistem olarak biliniyor.

Online randevu almak için Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün web sitesi www.tkgm.gov.tr’de yer alan e-randevu sekmesini tıklayarak ilk adımı atabilirsiniz.

Bu site üzerinden randevu alabilir, almış olduğunuz randevuyu sorgulayabilir ya da iptal edebilirsiniz.

Eğer ilk kez randevu alacaksanız “Randevu Al” butonunu tıklayın. Sonra sırasıyla karşınıza çıkan “Kimlik Doğrulama”, “İletişim Bilgileri”, “Müdürlük Seçimi”, “İşlem Seçimi”, “Randevu Tarihi” ve Randevu Onayı” işlemlerini tamamlayarak randevunuzu oluşturabilirsiniz.

Tapu randevusu nasıl alınır?

Web Tapu için kayıt nasıl yapılır?

1. Web Tapu ilk kayıt işlemi ve sonraki tapu işlemleri için e-Devlet şifresine sahip olmak ilk şart.

2. webtapu.tkgm.gov.tr adresine giriş yaptıktan sonra Web Tapu sistemine ulaşılır.

3. Bireysel giriş veya kurumsal girişi butonlarından uygun olan seçilmeli.

4. Web Tapu sistemi içerisinde sağ üst köşede yer alan ‘Profilim‘ sekmesinden cep telefonu ve e-posta kaydı yapılır.

Web Tapu Randevu nasıl alınır?

Web Tapu Randevu ve başvuru işlemleri için e-Devlet üzerinden giriş yapabilirsiniz. Web Tapu hem bireysel hem de kurumsal giriş seçeneklerine sahip. Peki Web-Tapu randevusu nasıl alınır? İnternetten tapu işlemleri nasıl yapılır?

Web Tapu sistemine giriş yaptıktan sonra webtapu.tkgm.gov.tr adresindeki “Başvuru İşlemleri” bölümü tıklanır. Web Tapu randevu sorgulama işlemi de bu sayfada gerçekleştirilir.

Tapu Müdürlüğü seçilir.

Tapuda yapmak istenilen işlem seçimi yapılır.

Randevu tarihi işaretlenir.

Son olarak Web Tapu randevusu onaylanır.

Gerekli harç miktarı tarafınıza bildirildikten sonra ve harçların ödenmesinin ardından işlem onay aldığında; sisteme kayıtlı iletişim bilgisi üzerinden bilgilendirme mesajı gönderilir.

Tapu randevusu nasıl alınır?

Web Tapu ile 6 avantaj

1) Web-Tapu uygulamasının e-Devlet sistemi ile entegre olması, tapu işlemlerinin e-Devlet kimlik doğrulama güvencesiyle yapılmasını sağladığı için önemli.

2) Web Tapu ile tapu satış işlemlerinde satıcı ve alıcının birlikte tapu müdürlüğüne gitmesine gerek kalmıyor. Tapu maliki kendi taşınmazına ait bilgilerin başkası tarafından incelenmesine sistem üzerinden yetki verebiliyor ya da satışı gerçekleştirecek kişi tek tıkla alıcıya yetki vererek resmi geçerliliği olan tapuyu incelemesini sağlıyor. Alıcı, şahsi e-Devlet şifresi ile web tapu sistemine giriş yaparak tapuyu inceleme fırsatı buluyor.

3) Web Tapu ile yabancı ülke vatandaşlarına da hizmet sunumu yapılıyor. Daha geniş bir ifadeyle; yabancı ülke vatandaşlarına, taşınmaz değerleme uzmanlarına, emlakçılara, kamu kurumlarına, lisansı harita ve kadastro bürolarına, ticaret siciline kayıtlı tüzel kişiler ile vakıflara da hizmet sunumu yapılabilir.

4) Web Tapu, tapu ve kadastro müdürlüklerine fiziken gitmeye gerek kalmadan, elektronik ortamda taşınmazları takip etme ve yönetme olanağı sunuyor. Örneğin; sistem üzerinden satış, ipotek, mirasın intikali gibi işlemler yapılabiliyor.

5) Tapu malikleri kendi taşınmaz bilgilerini web tapu üzerinden görebilir. Tapu senedi, ipotek belgesi ve tapu kayıt örnekleri için artık tapu müdürlüğüne gitmeye gerek bulunmuyor. Tüm bu bilgi ve belgeler Web Tapu üzerinden edinilebiliyor.

6) Web Tapu ile taşınmazlarınız üzerinde işlem yapılmamasına yönelik beyan tesis edilebilmesi veya kaldırılabilmesi de mümkün.

Türkiye’de taşınmaz edinen yabancılar Web Tapu’yu nasıl kullanıyor?

Yabancıların taraf olduğu işlemlerde düzenlenecek değerleme raporlarına ilişkin usul ve esasları düzenleyen TADEBİS – WEB TAPU uygulamasının başlamasıyla birlikte yabancılara da hizmet sunulabiliyor.

Web Tapu Yabancı Portalına da webtapu.tkgm.gov.tr adresi üzerinden ulaşılabiliyor. Bu sayfanın sağ üst köşesinde bulunan “For Foreigner” tıklanarak yabancı portalına erişim sağlanabiliyor. Bu portal sadece Türkiye’de taşınmaz mal edinen yabancıların kullanması için oluşturuldu. Çoklu dil desteği ile İngilizce, Fransızca, Rusça ve Arapça dillerinde hizmet viriliyor.

Bodrum Ev Emlak